Η Αργυρώ Αθανασίου (Α1) προσκεκλημένη της Γερμανίας για ένα μήνα, αυτό το καλοκαίρι

 

 

 

Δήμητρα Γιανναρά & Αργυρώ Αθανασίου

 

Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας προκήρυξε και εφέτος διεθνή διαγωνισμό για την προώθηση της γερμανικής γλώσσας σε παγκόσμια κλίμακα και για την επιβράβευση αλλοδαπών μαθητών με εξαιρετικές επιδόσεις στη γερμανική γλώσσα. Οι περίπου 470 βραβευθέντες από συνολικά 88 χώρες προσκαλούνται για μια παραμονή στη Γερμανία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Από την Ελλάδα μπόρεσαν εφέτος να προσκληθούν συνολικά τέσσερις μαθητές και μαθήτριες.

H επιλογή πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας

Οι βραβευθέντες προσκλήθηκαν για να διαμείνουν στη Γερμανία από 23/06/2011 έως 23/07/2011. Τις τέσσερις αυτές εβδομάδες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ως μέλη μιας διεθνούς ομάδας τις πόλεις της Κολωνίας, της Βόννης, του Βερολίνου και του Μονάχου ή του Αμβούργου, αλλά και να φιλοξενηθούν από μεμονωμένες γερμανικές οικογένειες με κατά το δυνατόν συνομήλικα παιδιά και να επισκεφθούν μαζί τους το σχολείο. Πέραν αυτού προγραμματίζεται η επίσκεψη σε νεανικές εκδηλώσεις, πανεπιστήμια, μουσεία, θέατρα και άλλους πολιτιστικούς φορείς με σκοπό την μεταφορά της σύγχρονης και αυθεντικής εικόνας της Γερμανίας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μία από τις τέσσερις θέσεις της φετινής υποτροφίας δόθηκε στην Αργυρώ Αθανασίου, μαθήτρια της Α΄ τάξης του σχολείου μας, η οποία κληρώθηκε ανάμεσα σε 108 μαθητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Της ευχόμαστε να περάσει ωραία και να επιστρέψει γεμάτη από όμορφες εμπειρίες.

Η καθηγήτρια Γερμανικών

Δήμητρα Γιανναρά