Συμμετοχή στο European School Radio

 

 

 

 

Το Λύκειο Αναβρύτων βγήκε στον ραδιοφωνικό ιντερνετικό αέρα. Ο καθηγητής κ. Ηλίας Κουρκουλάκος μας προσκαλεί όλους. Ακούστε μας!

Τρίτη & Παρασκευή 9-10 μμ, Σάββατο & Κυριακή 4-5 μμ

 

Επίσκεψη στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84

Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας με θέμα: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου  2012 εκπαιδευτική επίσκεψη στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84», στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δ. Αθηναίων στο Γκάζι.

Κατά την επίσκεψη έγινε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του ραδιοσταθμού, καθώς και περιγραφή του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας του σταθμού ,καθώς και σύνθεσης του ραδιοφωνικού προγράμματος. Οι μαθητές πραγματοποίησαν ηχογράφηση της εκπομπής “ANAVRITA ECO NEWS” , σε στούντιο του σταθμού, πραγματοποίησαν συνέντευξη με τη δημοσιογράφο κ. Μπαφίλη, ενώ συμμετείχαν σε ζωντανή ειδησεογραφική εκπομπή , μιλώντας για τη δραστηριότητά τους στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας και της συμμετοχής στο Πιλοτικό μαθητικό Ραδιόφωνο (EUROPEAN SCHOOL RADIO), με εκπομπές και ηχογραφήσεις, που πραγματοποίησαν. Οι δημοσιογράφοι, οι μουσικοί παραγωγοί, αλλά και οι τεχνικοί του σταθμού απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών, προσφέροντάς τους πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Στο τέλος της επίσκεψης, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να επισκεφθούν το Μουσείο Ραδιοφώνου, που υπάρχει στο 2ο όροφο του ραδιοσταθμού με σπάνια εκθέματα (παλαιά ραδιόφωνα, μικρόφωνα κ.α.), ανάμεσα στα οποία είναι και ο ραδιοσταθμός ,που χρησιμοποίησαν οι φοιτητές κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Η επίσκεψη αυτή ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μαθητών και καθηγητών.