Συμμετοχές Καθηγητών και Μαθητών σε Διαλέξεις, Εκδηλώσεις, Διαγωνισμούς,

Σχολικά Πρωταθλήματα & Δημόσιο Λόγο - Διακρίσεις

2022-2023

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 
10 8/3/2023 Νίκος Σωτηρόπουλος

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές Ερμή Σουλδάτο (Β) και Σωκράτη Ηλιάδη (Α) για την επιτυχία τους στο διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» 2023 της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και απέσπασας Γ βραβείο.

9 20/2/2023 Διεύθυνση

Ομάδα μαθητών/τριών παραδίδει στο Δήμο Αμαρουσίου τη βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό που συγκέντρωσαν τα Μαθητικά Συμβούλια σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία!

15/2/2023 Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν την ομάδα χειροσφαίρισης του σχολείου που αποτελείται από τους μαθητές: Φαίδωνα Σπύρου, Γιώργο Τσέλιο, Νίκο Χαλιώτη, Χριστό Καραμπάγια, Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο, Μιχάλη Χαλκιαδάκη, Απόστολο Μητρούλη, Κωνσταντίνο Ευθυμιόπουλο, Γιώργο Σακελλαρίου, Κωνσταντίνο Σαγματόπουλο, Χάρη Μαγουλά και Στέφανο Τζούφη και με προπονητή τον καθηγητή κ. Θανάση Παπαχατζή, η οποία κατήγαγε νίκη επί του Αμερικανικού Κολλεγίου.

 
9/2/2023 Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν την ομάδα πετοσφαίρισης των κοριτσιών, με σύνθεση τις μαθήτριες: Ουρανία Ματάλα, Μαρία Ταπίνη, Αθηνά Πέτση, Χαρίκλεια Σαμαρά, Ιωάννα Ξηρογιάννη, Νίκη Γιαννούλη, Μαργαρίτα Σπύρου, Χριστίνα Σταματίου, Ασημίνα-Μαρία Ζαρίφει, Φρειδερίκη Πράππα, Αγγελική Θεοχαρίδη, Αναστασία Καρελλά, Παναγιώτα Μεϊντάνη και Χριστίνα Αρμένη και με προπονητή τον καθηγητή κ. Βάιο Κυριάκη, για τη νίκη που κατήγαγε επί της αντίπαλης σχολικής ομάδας του Ιδιωτικού ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής «Η Ελληνική Παιδεία», του 5ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης.

 
9/2/2023 Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν την ομάδα καλαθοσφαίρισης των κοριτσιών, με σύνθεση τις μαθήτριες: Αλεξάνδρα-Μαρία Γιαννοπούλου-Σχίζα, Αναστασία Λιβιεράτου-Καραχάλιου, Μαρία Αθανασίου-Παρασκευοπούλου, Αθανασία-Μαρία Μητροπούλου, Δέσποινα-Χαρίκλεια Τιάκα, Ηλιάνα Μίνκωφ, Μαρία Κοσμά και Αλεξάνδρα Κοντού, και με προπονητή τον καθηγητή κ. Βάιο Κυριάκη, για τη νίκη που κατήγαγε επί της αντίπαλης σχολικής ομάδας του 3ου ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής.

 
5 4/2/2023 Διεύθυνση

Εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων/ουσών μαθητών/τριών του Προτύπου ΓΕΛ Αναβρύτων στις Πανελλαδικές 2022, εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου και του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου

4 23/2/2023 Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν την ομάδα μπάσκετ του σχολείου που αποτελείται από τους μαθητές: Βασίλη & Γιώργο Χάλκο, Αλέξανδρο Μπίνο, Θάνο Δαρόπουλο, Γιώργο Χατζόπουλο, Κώστα Αθανασιάδη, Κώστα Χατζηπαπά, Παναγιώτη Ζησιμόπουλο, Βασίλη Χατζηστεργίου, Χριστόφορο Μουρίκη, Κώστα Αδαμόπουλο και Χρήστο Χαρδαλιά και με προπονητή τον καθηγητή κ. Θανάση Παπαχατζή, η οποία κατήγαγε νίκες επί του Κολεγίου Αθηνών, της Ελληνικής Παιδείας και του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων.

 
3 26/1/2023 Νίκος Σωτηρόπουλος

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τους παρακάτω μαθητές για την επιτυχία τους στο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» 2022 της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και που αυτοδίκαια απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο στάδιο.

2 7/11/2022 Νίκος Κεχαγιάς

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν το μαθητή του Β4 Ανδρέα Τζιόλα ο οποίος συμμετείχε στην ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας Νέων που διεξήχθη στην Ρουμανία από 30/10 έως 7/11 και στην οποία κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο.

1 14/10/2022 Δημήτρης Μαρκαντωνάτος

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρἰου 2022 επισκέφτηκαν το λύκειό μας 27 μαθητές του Knuds Gymnasium από την πόλη Odense της Δανίας, στο πλαίσιο πολυετούς συνεργασίας των δύο σχολείων.

 

 

2021-2022

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 
22 9/8/2022 Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τη μαθήτριά μας Φωτεινή Τριχά, μέλος της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων, για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης, καθώς και την ανάδειξή της ως πολυτιμότερης αθλήτριας (MVP) στο τουρνουά!

 
21 26/6/2022 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Συμμετοχή στην 43rd National Selection Conference of European Youth Parliament GREECE/ATHENS 2022

20 26/6/2022 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Συμμετοχή στη Δράση «Οι νέοι αντιστέκονται στην πανδημία της παραπληροφόρησης για την καλλιέργεια δεξιοτήτων πολιτειακής συνείδησης» (15-20 Νοεμβρίου 2021) στο πλαίσιο του εορτασμού της Ελληνικής Εβδομάδας Γραμματισμού στα ΜΜΕ 2021

19

25/6/2022

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τη μαθήτρια Ευτυχία Παρόλα της Β Τάξης να επιτύχει μετά από πολύμηνες δραστηριότητες τη συμμετοχή της στο καλοκαιρινό σχολείο που διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο Virginia Tech στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγών μαθητριών: TechGirls

18

18/6/2022

Κώστας Χαρίτος

Το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων κέρδισε για το έτος 2022 το Α' Βραβείο στον 3ο διαγωνισμό της Ε.Ε.Φ. «Η Καθαρή Ενέργεια στη Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» με την εργασία «Το ενεργειακό app-οτύπωμα του σχολείου μας».

Οι όμιλοι Χημείας, Φυσικής και Πληροφορικής συμμετείχαν στο διαγωνισμό "Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή" της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, με την εργασία "Το ενεργειακό appοτύπωμα του σχολείου μας".

17

3/6/2022

Δήμητρα Γιανναρά

Μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ τάξη του σχολείου μας που διδάσκονται Γερμανικά, από τους οποίους κάποιοι συμμετείχαν και στον όμιλο Γερμανικών, έλαβαν μέρος στο 3ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους 2022 της UNESCO, το οποίο διεξήχθη από τις 06 έως τις 10 Απριλίου 2022 στην Αρχαία Ολυμπία και συγκεκριμένα στον υπέροχο χώρο της Ολυμπιακής Ακαδημίας.

16

16/9/2022

Στέλλα Βολυράκη

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών συγχαίρουν στους μαθητές: Κανδηλάκη Ηλία (Α2), Καλαμποκιά Αγγελίνα (Α2), Βασιλάκη Μάγια (Β1), Καραγιώργο Μάριο (Α2), Καψάλη Μαρία (Β1), Κεχρινιώτη Βασίλη (Α2), Λεουτσάκο Βασίλη (Β2), Λουκά-Νταή Ιάσονα (Β2), Ξανθάκη Νεφέλη (Α3), Σαμαρά Χαρά (Α4), Τζανετή Αγγελίνα (Α4), Τσεβά Επαμεινώνδα (Α4), Τσότρα Παρασκευή (Α4), Χατζηστεργίου Βασίλη (Α4), Χολέβα Ελεάννα (Β4) και τους εκπαιδευτικούς: Βολυράκη Στ. (ΠΕ06), Γενεθλίου Μ. (ΠΕ02), Κυριάκης Β. (ΠΕ11), Μπέττας Δ. (ΠΕ02), Τζανοπούλου Σ. (ΠΕ04.04) που συμμετείχαν στο έργο eTwinning-Π.Α.Ν.Δ.Η.Μ.Ι.Ε.Σ, σε συνεργασία με άλλα επτά (7) σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο και βραβεύτηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης Ελλάδας με την Ετικέτα Ποιότητας (eTwinning Quality Label).

23/5/2022

ΕΡΓΟ eTwinning 2021-2022 Π.Α.Ν.Δ.Η.Μ.Ι.Ε.Σ -Παράγοντας Ανασταλτικός και Νοσηρός με επιδράσεις στη Δημόσια ζωή, ως προς το ευ ζΗν, την ψυχική ανθεκτικότητα και τη Μακροζωΐα κατά το διάβα της Ιστορίας, αποτελούν οι Επιδημίες στο Σύνολό τους. Την τρέχουσα σχολική χρονιά 14 μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο έργο eTwinning Π.Α.Ν.Δ.Η.Μ.Ι.Ε.Σ σε συνεργασία με άλλα σχολεία. Οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δούλεψαν σε μεικτές, εναλλασσόμενες ομάδες σχολείων με την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτικού κάθε φορά (Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, Φιλόλογου, Φυσικών Επιστημών)και προσέγγισαν το θέμα των πανδημιών και επιχείρησαν να «αποδελτιώσουν» τα ιστορικά και βιολογικά δεδομένα, με στόχο να αποφορτιστούν συναισθηματικά , αναπτύσσοντας μια κριτική προσέγγιση του θέματος ενώ ταυτόχρονα έδειξαν ότι κινητοποιήθηκαν ώστε να υιοθετήσουν τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας μέσω του Ευ Ζην.

15

17/5/2022

Βαρβάρα Δημοπούλου

Συμμετοχή του Ομίλου Επιχειρηματολογίας & Αντιλογίας στο διαγωνισμό Αντιλογίες 2022 όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ πολλών σχολείων

14

16/5/2022

Χριστίνα Σιδερή

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές/τις μαθήτριες του σχολείου που παρουσίασαν την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 την εργασία με θέμα: «Ο αντίκτυπος της Μικρασιατικής Καταστροφής στην ελληνική κοινωνία και όψεις της αποκατάστασης των προσφύγων» στο πλαίσιο του Ιστορικού Συνεδρίου «Η Ελλάδα στον 20ό αιώνα», το οποίο συν-διοργανώθηκε από το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

13

16/5/2022

Βαρβάρα Δημοπούλου

Μαθητές του Λυκείου παρουσίασαν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 την εργασία τους με θέμα: «Όψεις της ενσωμάτωσης και της αποκατάστασης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία κατά τις δεκαετίες του 1920 και του 1930», στο πλαίσιο της μαθητικής διημερίδας «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» που διοργανώθηκε από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών και δίκτυο 32 συνεργαζόμενων σχολείων.

12

17/7/2022

Στέλιος Χατζηθεδωρίδης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Γ Λυκείου: Βασίλη Πάζα  και Νίκο Αθανασόπουλο για τη συμμετοχή τους στην 5μελή ομάδα μαθητών που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 52η Ολυμπιάδα Φυσικής. η οποία διοργανώθηκε από την Ελβετία, και στην οποία απέσπασαν εύφημο μνεία.

20/6/2022

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Γ Λυκείου: Βασίλη Πάζα (1η θέση), Νίκο Αθανασόπουλο (3η θέση), Αλέξανδρος Θεολόγου (14η θέση) και Νίκο Τζιφάκη (15η θέση) για την επίδοσή τους στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2022. Οι δύο πρώτοι θα συμμετάσχουν στην 5μελή ομάδα μαθητών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 52η Ολυμπιάδα Φυσικής. η οποία φέτος διοργανώνεται από την Ελβετία.

13/5/2022

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν όλους τους μαθητές του Λυκείου που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2022 και ιδιαιτέρως τους μαθητές της Γ Λυκείου που προχώρησαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

11

1/5/2022

Μαίρη Κωττούλα

Φωτοϊστορία: Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για το περιβάλλον και την αειφορία. Συμμετοχή στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: Η Βιολογία στην Εκπαίδευση, που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και έλαβε χώρα τον Ιανουάριο 2022. Περιλαμβάνει την εργασία μαθητών μας που βραβευτηκε στον διαγωνισμό φωτοϊστορίας το 2021.

10

18/4/2022

Δήμητρα Γιανναρά

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η καθηγήτρια γερμανικών Γιανναρά Δήμητρα επιθυμούν να συγχαρούν τη μαθήτρια Αλεξιάδη Ειρήνη (Α1), που πρώτευσε στον τελικό του διαγωνισμού «Ολυμπιάδα της γερμανικής γλώσσας – IDO 2022» που διεξήχθη δια ζώσης, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Goethe στην Θεσσαλονίκη, και επομένως μπορεί να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα της γερμανικής γλώσσας 2022, που θα διεξαχθεί στο Αμβούργο Γερμανίας τον Αύγουστο.

9

17/3/2022

Βαρβάρα Δημοπούλου

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι συντονίστριες του Ομίλου Επιχειρηματολογίας δρ. Δημοπούλου Βαρβάρα και Γενεθλίου Μαριάμ MSc επιθυμούν να συγχαρούν τη μαθήτρια Λιάκου Χριστίνα (Α3), για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου, και τους μαθητές / τις μαθήτριες Γαλάτη Ιωάννα (Γ5), Ζαριφοπούλου Μάρθα (Β1), Καψάλη Μαρία (Β1), Λουκά Νταή Ιάσονα (Β2), Πετσετάκη Μενέλαο (Β3) και Πουλάκη Μιχάλη (Α4), για την κατάληψη της τρίτης θέσης στο αγώνισμα των Διττών Λόγων, στους ρητορικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από το Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce στις 11, 12 και 13 Μαρτίου 2022.

 

8

8/3/2022

Σπύρος Καρδαμίτσης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Α Τάξης Λάμπρο-Χρήστο Βλάχο που ολοκλήρωσε τον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας της Γ Λυκείου "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" λαμβάνοντας 3ο βραβείο.

 

7

28/2/2022

Δέσποινα Γαλάνη

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Γ Τάξης: Ευαγγελία Ραγκούση, Φίλιππο Πρελορέντζο, Κωνσταντίνο Μακρή, Αναστάσιο Ρεουλλά, Βασιλική Δημητρακοπούλου, Λυδία Σιάμου και Βασιλική Μπαρμπαρή για τη συμμετοχή τους στη 2η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα και τους πρώτους 6 για την πρόκρισή τους στη 2η φάση.

6

23/2/2022

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια της Β Τάξης Νίκης Τζούλη, η οποία αναδείχθηκε 3η Πανελληνιονίκης στη Τοξοβολία σε κλειστό χώρο.

 

5

21/2/2022

Χαρινέλα Τουρνά

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια της Β Τάξης Αικατερίνη Γούση-Μανωλακάκη που πρώτευσε στον τελικό του Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφίας.

4

7/2/2022

Βαρβάρα Δημοπούλου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών συγχαίρουν την ομάδα του Ομίλου Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας, η οποία έφθασε μέχρι τον ημιτελικό των Διαδικτυακών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων & Λυκείων, τους οποίους διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου.

3

18/1/2022

Βαρβάρα Δημοπούλου

Ο Διευθυντής, η συντονίστρια του Ομίλου Επιχειρηματολογίας δρ. Β. Δημοπούλου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας επιθυμούν να συγχαρούν τα μέλη του Ομίλου Αλεξανδρή Ορέστη (Β1), Καψάλη Μαρία (Β1), Λουκά Νταή Ιάσονα (Β2) και Πετσετάκη Μενέλαο (Β3) που κατέλαβαν την πρώτη θέση στους διαδικτυακούς Αγώνες Ρητορικής, τους οποίους διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, παίζοντας ενάντια στο Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα σχετικό με την κλιματική αλλαγή.

2

18/1/2022

Σπύρος Καρδαμίτσης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές που προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας της Γ Λυκείου "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ".

1

3/11/2021

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων, συγχαίρουν τη μαθήτρια Ηλιάνα Καραμάνη για την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου, με την ομάδα του ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, στο αγώνισμα του Free Combination του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Νεανίδων, που διοργανώθηκε στην Πάτρα, 29-31 Οκτωβρίου, από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας!

 

 

 

2020-2021

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 

16

7/7/2021

Διεύθυνση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων στη συνεδρίαση της 11ης Ιούνη για τον «Χαρακτηρισμό φοίτησης, Διαγωγής και έκδοσης Αποτελεσμάτων» και σε ειδική αναφορά του, ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ:

  • τη μαθήτρια Λέκκα Αναστασία και τους μαθητές Γκουζή Χαράλαμπο & Δημόπουλο Αλέξανδρο της Β’ Λυκείου, που βρήκαν και παρέδωσαν στη Διεύθυνση του σχολείου σημαντικό χρηματικό ποσό.

  • τους μαθητές Φλωράκη Παναγιώτη & Χαρδαλιά Χρήστο της Α’ Λυκείου, οι οποίοι βρήκαν και παρέδωσαν τελευταίας τεχνολογίας κινητό τηλέφωνο το οποίο και παρελήφθη από τον κάτοχό του.

 

15

24/6/2021

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές Νικολάου Χαράλαμπο & Χατζηπαπά Κωνσταντίνο της Α Λυκείου και Γαρυφάλλου Δημοσθένη & Γουδή-Ζιάννη Σταμάτιο της Β Λυκείου, για τη διάκρισή τους στον 31ο Πανελλήνιο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ 2021.

 

14

24/6/2021

Μαίρη Κωττούλα

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης απένειμε το 1ο Βραβείο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Φωτοϊστορίας», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Δικτύων ΠΕ «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου»», «Μαθαίνω για τα Δάση» και «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» της ΕΕΠΦ, τη σχολική χρονιά 2020-2021, στο Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων για τη συμμετοχή του με το έργο «Καθημερινή παράκαμψη»

13

1/6/2021

Σωτηρία Γρηγοροπούλου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια Πανταζίδου Πολυξένη της Β΄ τάξης, η οποία επιλέχθηκε από τους συμμαθητές της , να εκπροσωπήσει το σχολείο μας στην ΚΕ΄Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.

 

12

26/5/2021

Σπύρος Καρδαμίτσης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Γ Λυκείου Αντώνη Κορίνθιο κσι Χριστόφορο Παπαοικονόμο, τους μαθητές της Β Λυκείου Μάνθος Αγγέλης και Σταμάτης Γούδης-Ζιάννης, τους μαθητές της Α Λυκείου Παρασκευή Δήμα, Χαράλαμπος Νικολάου και Βασίλης Χάλκος που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ".

 

11 23/5/2021 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Α Λυκείου Μαργαρίτα- Μαρία Βασιλάκη και Ιάσονα Λουκά-Νταή για την εξαιρετική παρουσία τους στην πρόσφατη Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο 1st Digital GA Day of EYP Greece (24/4/2021).

10 23/5/2021 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια της Β Λυκείου Βασιλική Δημητρακοπούλου για την εξαιρετική της συμμετοχή στην Διαδικτυακή Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας (Διοργάνωση Υπουργείο Παιδείας της Πορτογαλίας), εκπροσωπώντας την Ελλάδα, με θέμα: "Inclusion and Equity in Education – challenges and perspectives"

9 5/5/2021 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Α Λυκείου Παύλο Στεφανίδη για τη συμμετοχή του στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Καλλιτεχνικής Έκφρασης "Never Such Innocence (NSI) 2021" με θέμα ‘The Unheard Stories of Conflict: Stories from Around the World’.

8 26/3/2021 Χαρινέλα Τουρνά

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Β Λυκείου Πάουλα Ταχιραϊ, Φαρντίν Φαϊγιάζ Μπασέρ, Φίλιππο Πρελορέντζο, Αγαμέμνωνα Μπελεζίνη και Εμμανουήλ Μιχαηλίδη  (με φθίνουσα σειρά επίδοσης) για τη συμμετοχή τους στην Προκριματική Φάση του 10ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου. Συγχαίρει ιδιαιτέρως τους δύο πρώτους οι οποίοι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

 
7 25/3/2021 Βαρβάρα Δημοπούλου
Χριστίνα Σιδερή

Ομάδα μαθητών και μαθητριών εκπροσώπησε το Σχολείο μας στο διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο «21 Ερωτήματα για το ΄21», το οποίο διοργανώθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 από την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας. Παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο «Η συμβολή της γυναικείας παρουσίας στην οργάνωση της Επανάστασης. Το παράδειγμα της Μαντώς Μαυρογένους», υπό την επιστημονική καθοδήγηση των καθηγητριών Β. Δημοπούλου, δ.φ., και Χρ. Σιδερή, δ.φ.

7 25/3/2021 Βαρβάρα Δημοπούλου
Χριστίνα Σιδερή

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν την ομάδα των μαθητών και μαθητριών που εκπροσώπησε το Σχολείο μας στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Ιστορίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, το οποίο διεξήχθη εξ αποστάσεως την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, παρουσιάζοντας με ιδιαίτερη επιτυχία την εργασία "Η οικονομική και κοινωνική πολιτική του ελληνικού κράτους στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού καθεστώτος: το παράδειγμα της 4ης Αυγούστου (Ιωάννης Μεταξάς)”, υπό την επιστημονική καθοδήγηση των καθηγητριών Β. Δημοπούλου, δ.φ., και Χρ. Σιδερή, δ.φ.

6 19/3/2021 Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Το Λύκειο Αναβρύτων, επελέγη με κλήρωση, οι μαθητές του: Βαλάκα Ελευθερία (Γ1), Κωνσταντίνου Νικόλαος (Γ2), Μασσέλου Ελευθερία-Μαρία (Γ2), Δημόπουλος Αλέξανδρος (Β2), Θεολόγου Αλέξανδρος (Β2), Κανελλόπουλος Κωνσταντίνου (Β2), Μασσέλου Καλλιόπη (Β2), την Παρασκευή 19/3, να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως διαλέξεις του ΙΠΕ Δημοκρίτου σχετικές με στοιχειώδη σωμάτια (Masterclasses 2021).

5

11/3/2021

Μαίρη Κωττούλα

«Η Φωτοϊστορία: Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο προσέγγισης θεμάτων για το περιβάλλον και την αειφορία» (Εισήγηση στο διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο οργανωμένο από την Ελληνική Εταιρεία της Φύσης & 2o ΠΕ.ΚΕ.Σ Αττικής)

Ενδεικτικός οδηγός «Φωτοϊστορίας»

4 11/3/2021 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Συμμετοχή μαθητών του τμήματος Α4 στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Διάλογος ή σύγκρουση πολιτισμών; Με αφορμή το ορόσημο των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας», 11-12 Φεβρουαρίου 2021

3 25/3/2021 Ελένη Χούσου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή Νίκο Κωνσταντίνου (Γ2)  για την πρόκρισή του στη Γ' Φάση του 33ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής.

1/3/2021

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές: Νίκο Κωνσταντίνου (Γ2) και Λάζαρο Χαβατζόγλου (Α4) για την πρόκρισή τους στη B' Φάση του 33ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής.

2 20/12/2020 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Απολογισμός της συμμετοχής του Λυκείου στο EUROPEAN YOUTH PARLIAMENT (EYP) 2020

1 15/12/2020 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Η καθηγήτρια της Αγγλικής γλώσσας Ευαγγελία Καραγιαννίδου, με μαθητές της Β Λυκείου, την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία συμμετείχαν σε σχετική δράση.

 

 

2019-2020

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 
9 30/6/2020 Μαίρη Κωττούλα Συμμετοχή μαθητών του Α1 (Γιάννης Ανανιάδης, Γιώργος Βασσάλος, Ηλίας Γκατζόγιας, Γιώργος Δαμιανός, Βίκυ Δημητρακοπούλου, Ελπινίκη Ζαρίκου) με βίντεο στον Εθνικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη καλύτερου άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο περιβαλλοντικού περιεχομένου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».
8 30/8/2020 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Η καθηγήτρια της Αγγλικής γλώσσας Ευαγγελία Καραγιαννίδου, με μαθητές της Α Λυκείου, συμμετείχαν στις 15/10/2019 σε ημερίδα που οργάνωσε η Πρεσβεία των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα με θέμα Tolerance Week.

7 30/8/2020 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Α Λυκείου Γκοντόλια Δημοσθένη (A1), Γαβριηλίδη Σπύρο (A1) και Κανελλόπουλο Κωνσταντίνο (A2) για τη συμμετοχή και πρόκριση στην επόεμνη φάση του διαγωνισμού STEM stars Greece 2020.

6 30/8/2020 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρει την μαθήτρια της Γ Τάξης: Παναγιώτα Δάλκου για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό Never such Innocence 2020 με ποίημα και λαμβάνοντας τιμητικό έπαινο.

5 13/7/2020 Ελένη Χούσου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρει τον μαθητή της Β Τάξης: Νίκο Κωνσταντίνου για τη διάκριση του στη Γ' Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και την εξασφάλιση της συμμετοχής του σε προπαρασκευαστικά μαθήματα από τα οποία θα επιλεγούν οι μαθητές που θα συγκροτήσουν τις Εθνικές Ομάδες Πληροφορικής.

4 25/4/2020 Ελένη Χούσου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Β Τάξης: Ελευθερία Βαλάκα και Νίκο Κωνσταντίνου για την πρόκρισή τους στη Γ' Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής.

3 16/2/2020 Ευαγγελία Καραγιαννίδου

O Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Προτύπου Λυκείου Αναβρύτων συγχαίρουν το μαθητή της Γ Τάξης Δημήτρη Τσούκο για τη διάκρισή του να συμμετάσχει στην ομάδα μαθητών που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα EUROSCOLA.

2 1/2/2020 Σοφία Ναϊσίδου

O Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Προτύπου Λυκείου Αναβρύτων συγχαίρουν το μαθητή του Β4 Βασίλη Βαρβαρήγο για τη διάκρισή του (Χρυσό μετάλλιο-Πρωταθλητής Ελλάδος) στους Πανελλήνιους Αγώνες Judo 60 kg.

1 4/1/2020 Δημήτρης Μαρκαντωνάτος

O Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Προτύπου Λυκείου Αναβρύτων συγχαίρουν τη μαθήτρια του Β4 Ειρήνη Μπαρκάτσα και τον μαθητή του ίδιου τμήματος Πέτρο Σπυρίδωνος για τη διάκρισή τους (3ο βραβείο και έπαινος αντίστοιχα) στον 4ο διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών, που διοργάνωσε το Κολλέγιο Pierce σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας.

 

 

2018-2019

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 

19

30/5/2019

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Συμμετοχή στη δράση της UNESCO με τίτλο: "Migration, displacement and education: Building bridges, not walls"

18

19/4/2019

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Συμμετοχή στην Πανελλαδική Εκστρατεία 2019 "Let's do it Greece"

17

19/4/2019

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Συμμετοχή στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2019 «Πορεία με Στόχο» της actionAID

16

19/4/2019

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Συμμετοχή στην εκδήλωση του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» για τα Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

15

21/5/2019

Λεωνίδας Μάντζος

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους/τις μαθητές/τριες μας που διακρίθηκαν στον 39ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Ελλάδος

14

17/5/2019

Ελένη Χούσου

50 μαθητές μας της Α’ και Β’ Λυκείου, συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Bebras», που διεξάγεται διαδικτυακά σε 50 και πλέον χώρες και ο οποίος διοργανώθηκε φέτος πιλοτικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την κατάταξή τους, οι μαθητές μας πέτυχαν ξεχωριστές επιδόσεις ανάμεσα στους 1.524 συμμετέχοντες πανελλαδικά στην κατηγορία Α’- Β’ Λυκείου (16-17 ετών). Μάλιστα ο μαθητής της Α΄ Λυκείου Νικόλαος Ραζέλος κατετάγη 1ος! Στην πρώτη 20-άδα της κατάταξης βρίσκονται από την Α’ Λυκείου: Μαρία Γκόνη 6η, Ελευθέριος Κοφκέλης 8ος και από τη Β’ Λυκείου: Ευγένιος Καρδάσης 16ος και Γιώργος Χατζησάρρος 20ος. Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές.

13

5/4/2019

Χριστίνα Σιδερή

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 ομάδα μαθητών του Σχολείου μας παρουσίασε εργασία με θέμα «Η Πτώχευση της Ελλάδας το 1932 και το κύκνειο άσμα του Βενιζέλου» στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Ιστορίας, το οποίο διοργανώθηκε από το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υπό τον γενικό τίτλο «Η Ελλάδα του 20ού αιώνα».

12

5/4/2019

Ελένη Χούσου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Β Τάξης: Χριστόφορο-Μάριο Μαμαλούκα και Χαράλαμπο Πλάτανο για την επιτυχία τους να περάσουν στη Γ' Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής 2019.

 

11

18/3/2019

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια της Α Λυκείου Μαρία Γκόνη για τη διάκρισή της να καταλάβει την 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας "Ιππαρχος".

10

18/3/2019

Βαρβάρα Δημοπούλου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν Ομάδα των μαθητών και μαθητριών που εκπροσώπησε το Σχολείο μας στο 2ο Μαθητικό Ιστορικό Συνέδριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, παρουσιάζοντας με ιδιαίτερη επιτυχία την εργασία “Η κρίση του 1932 και το κύκνειο άσμα του Βενιζέλου”, υπό την επιστημονική καθοδήγηση των καθηγητριών κκ. Σιδερή, Χρ. δ.φ. και Δημοπούλου, Β. δ.φ.

9

21/2/2019

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια της Α Λυκείου Μαρία Γκόνη για τη διάκρισή της να καταλάβει την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας "Αρίσταρχος".

8

18/2/2019

Σπύρος Καρδαμίτσης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ".

7

18/2/2019

Ελένη Χούσου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Β Τάξης: Χριστόφορο-Μάριο Μαμαλούκα και Χαράλαμπο Πλάτανο και τους μαθητές της Α Τάξης Ελευθερία Βαλάκα και Νίκο Κωνσταντίνου για την επιτυχία τους να προχωρήσουν στη Β Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής 2019.

 

6

4/1/2019

Σπύρος Καρδαμίτσης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ".

5

20/12/2018

Κώστας Χαρίτος

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν την τριμελή ομάδα της Β Τάξης: Κλεάνθη Κωνσταντινίδη, Χαράλαμπο Πλάτανο και Μενέλαο Σπυριδάκη για την επιτυχία της να καταλάβει την 3η θέση στον τοπικό διαγωνισμό EUSO Χαλανδρίου.

 

4

6/12/2018

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια Ευγενία Ραφτοπούλου, της Γ' Λυκείου, για τη διάκρισή της να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έλαβε χώραν στο Στρασβούργο (29/11/2017).

3

1/12/2018

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων συμμετείχε στο 1ο Διαδραστικό Συνέδριο 'Προωθώντας την Αποδοχή της Διαφορετικότητας στα σχολεία' που διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο, με μαθητές/μαθήτριες του τμήματος ΒΘτ3 (Παιδαγωγική Ομάδα Project), υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του σχολείου κ. Ευαγγελίας Καραγιαννίδου (ΠΕ 06- Αγγλικής Γλώσσας).


2

1/12/2018

Βαρβάρα Δημοπούλου

Την Παρασκευή 30/11/2018 ομάδα μαθητών του Σχολείου μας συμμετείχε στις εργασίες του εργαστηρίου ιστορικής έρευνας με τη χρήση φακέλου αρχειακών πηγών που διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο πλαίσιο του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου Ιστορίας 2018-2019 υπό τον γενικό τίτλο “Η Ελλάδα στον 20ό αιώνα”. Η ομάδα αυτή, η οποία θα εκπροσωπήσει το Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων στο συνέδριο, αποτελείται από τους μαθητές/μαθήτριες Μπαμπαρούτση Ιωάννα, Κωνσταντόπουλο Παναγιώτη, Μερκούρη Ολυμπία, Τσίτουρα Λουκία, Μπελεζίνη Διονύσιο, Χανδάνου Ανδριάνα, Μαραγκουδάκη Μιχαήλ από τη Β΄ Λυκείου και από τους μαθητές / τις μαθήτριες Μασσέλου Ελευθερία, Παπαδοπούλου Ουρανία , Σερβίτη Μαρία, Σιγανού Ανθούσα και Δημητρόπουλο Δημήτριο από την Α΄Λυκείου και συντονίζεται από τις καθηγήτριες κ.κ. Σιδερή Χριστίνα δ.φ. και Δημοπούλου Βαρβάρα δ.φ.

1

15/9/2018

Δήμητρα Γιανναρά

Το ευρωπαϊκό έργο eTwinning Schau in meine Welt (=κοίταξε μέσα στον κόσμο μου) που πραγματοποιήθηκε στο μάθημα των Γερμανικών στη Β΄ λυκείου  κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-18,  βραβεύθηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (Quality Label) από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης eTwinning και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης eTwinning. Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες μας που συμμετείχαν ενεργά.

 

 

2017-2018

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 

1

18/11/2017

Διεύθυνση

Βράβευση των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το Δήμο Αμαρουσίου


2

2/12/2017

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές Διονύση Φωτόπουλο και Μαρία Γκούφα, της Γ' Λυκείου, για τη διάκρισή τους να συμμετάσχουν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έλαβε χώραν στο Στρασβούργο (16-18/11/2017).

3

7/12/2017

Διεύθυνση

Βράβευση του Άγγελου Νικομάνη και του Σχολείου από τη Eurobank στα πλαίσια της δράσης: Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία.

4

9/1/2018

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ".

5

8/2/2018

Νίκος Καλοσπύρος

Τα πρακτικά του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΛΕΤΕΑ Ελληνικής Εταιρείας Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://www.eletea.gr/%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-1-22016-2017/. Συμπεριλαμβάνονται εισηγήσεις του Προέδρου του ΕΠΕΣ του σχολείου μας κ. Πασιά (σελ.236), του συναδέλφου καθηγητή στο σχολείο μας κ. Καλοσπύρου (σελ.480), της πρώην συναδέλφου καθηγήτριας στο σχολείο κας Τουρνά (σελ. 558), καθώς και του "εξ αγχιστείας" συναδέλφου καθηγητή στο σχολείο μας, Σχολικού Συμβούλου, κ. Αποστολόπουλου (σελ. 616 και 880).


6

23/2/2018

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ".

7

23/2/2018

Δήμητρα Γιανναρά

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια του Α1 Νατάσα (Αναστασία) Καλλονιάτη. Είναι μια από τους 9 μαθητές από όλη την Ελλάδα που προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν στις 3 Μαρτίου, για δύο υποτροφίες, ώστε από 15 έως 28 Ιουλίου 2018 να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα της Γερμανικής Γλώσσας 2018 στην πόλη Freiburg της Γερμανίας. Η Ολυμπιάδα αυτή (Internationale Deutscholympiade - IDO) είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός γερμανικής γλώσσας και διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στη Γερμανία.

8

22/3/2018

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές του Λυκείου για την ενίσχυση που προσέφεραν στον οργανισμό ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ-MAKE A WISH, τα Χριστούγεννα του 2017 , ενώ εν' όψει του ΠΑΣΧΑ του 2018, ενίσχυσαν το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.


9

28/3/2018

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Β΄ τάξης Δημήτρη Βλαχάκη για τη διάκρισή του στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας 2018, καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

 

10

11/4/2018

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Γ' Λυκείου Κυπριανό-Ιάσονα Προδρομίδη που κατακτώντας ένα από τα 5 Α' Βραβεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θαλής>Ευκλείδης>Αρχιμήδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας που θα διαγωνισθεί στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Συγχαίρουν επίσης το μαθητή Χαράλαμπο Πλάτανο της Α' Λυκείου, που κατακτώντας την 17η θέση, στον ίδιο διαγωνισμό, έλαβε Γ' Βραβείο. Υπογραμμίζεται ότι οι μαθητές μας διακρίθηκαν σε διαγωνισμό εξαιρετικά υψηλής ευγενούς άμιλλας στον οποίο συμμετείχαν 14.000 μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου.

11

12/4/2018

Διεύθυνση

Αγαπητοί, ενώ στους μαθητικούς διαγωνισμούς πάμε πολύ καλά, στο διαγωνισμό ανακύκλωσης, όπως φαίνεται και στο https://maroussi.wegogreen.gr/school-contest/school-contest-ranking-2/ έχουμε βουλιάξει. Ο διαγωνισμός λήγει στις 27 Απριλίου. Χρειάζεται να μαζέψουμε τουλάχιστον άλλα 200Kg ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για να κάνουμε μια σχετικά αξιοπρεπή εμφάνιση, γιατί για διάκριση δεν το συζητάμε ....και τελικά ξεπεράσαμε το ελάχιστο όριο.

12

16/4/2018

Διεύθυνση

Ευχαριστήριο από το Χαμόγελο του Παιδιού

13

19/4/2018

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Γ΄ τάξης Χαράλαμπο Χαραλάμπους για τη συμμετοχή του στη Β΄ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής "Αριστοτέλης 2018"

14

7/5/2018

Ελένη Μαργαρίτου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Β΄ τάξης Γιώργο  Καραφυλλάκη για τη συμμετοχή του στον 7ο Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών από κοινού  με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard.

15 13/5/2018 Κώστας Χαρίτος Ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν θερμά όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2018 και ιδιαίτερα τους ακόλουθους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν με την επίδοσή τους:
Α’ Λυκείου: Κλεάνθης Κωνσταντινίδης, Βασίλης Γκίκας, Μενέλαος Σπυριδάκης, Γιώργος Χατζησαρρός, Γεράσιμος Βώρος, Κατερίνα Σιδηροπούλου, Φαίδων Κουρουνάκης, Στράτος Καγγελάρης, Χρήστος Αλεπάς-Αναστασίου, Καλογερόπουλος Αθανάσιος
Β’ Λυκείου: Πέτρος Καραμπάτσος
Γ’ Λυκείου: Χάρης Χαραλάμπους, Ηρώ Μπαρτζιώκα
 
16 15/6/2018 Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης Ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν θερμά όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής 2018 και ιδιαίτερα τους ακόλουθους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν με την επίδοσή τους:
Α’ Λυκείου: Χαράλαμπο Πλάτανο, Αικατερίνη Σιδηροπούλου, Μενέλαο Σπυριδάκη (2ο βραβείο Αριστείας) και Ευγένιο Καρδάση (3ο Βραβείο Αριστείας)
Β’ Λυκείου: Αντώνη Μάντακα (Εύφημος Μνεία)
Γ’ Λυκείου: Χαράλαμπο Χαραλάμπους, Αναστάσιο Παπαζαφειρόπουλο (3ο Βραβείο Αριστείας) και Κυπριανό-Ιάσονα Προδρομίδη (Εύφημος Μνεία)
17 15/8/2018 Ευαγγελία Καραγιαννίδου Συμμετοχή της μαθήτριας Παναγιώτας Δάλκου (Α’ Λυκείου) στον ετήσιο διαγωνισμό/θεσμό “Never Such Innocence” 2017/18 Poetry, Art and Song Competition με θέμα «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται», με απονομή τιμητικού επαίνου.
18 15/8/2018 Ευαγγελία Καραγιαννίδου Ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια Ιφιγένεια Γκουτζίνα (Α’ Λυκείου) γιο τη βράβευσή της στο διαγωνισμό ζωγραφικής/σκίτσου με θέμα το ‘Περιβάλλον’ 2018
19 15/8/2018 Ευαγγελία Καραγιαννίδου Συμμετοχή Προτύπου Λυκείου Αναβρύτων στην έρευνα του Τμήματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Δημοκρατικό Σχολείο για όλους» στο πλαίσιο της νέας τριετούς εκπαιδευτικής εκστρατείας που πραγματοποιεί με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland, με τίτλο «Μιλώντας ελεύθερα, Μαθαίνοντας με Ασφάλεια».

 

 

2016-2017

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 

1

2/1/2017

Μανουήλ Κιουλάφας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ".

2

9/1/2017

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Συμμετοχή μαθητών στο 1ο μαθητικό φεστιβάλ "Αριστοτέλης" που διεξήχθη στις 16/12/2016.

3

26/2/2017

Μανουήλ Κιουλάφας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ".

4

26/10/2016

Μανουήλ Κιουλάφας

Ο μαθητής της Γ Λυκείου Χρήστος Διαμαντίδης συμμετείχε στην εθνική αποστολή της φετινής διοργάνωσης EUROSCOLA 2016, των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' και Γ' Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο (27-29/10/2016).

 

5

10/4/2017

Μανουήλ Κιουλάφας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τον μαθητή Κεσκινίδη Ιωάννη του Αναστασίου της Α΄ τάξης του σχολείου μας επειδή στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα ξιφασκίας, κατέκτησε την 2η θέση.

 

6

24/4/2017

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια Κωστάκη Ευθυμία της Γ΄ τάξης του σχολείου μας επειδή επελέγη ως μία των αναπληρωματικών μελών στην επιτροπή που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 85η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων το Φθινόπωρο του 2017 στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

7

25/4/2017

Σωτηρία Γρηγοροπούλου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τη μαθήτρια Καρκαβίτσα Κωνσταντίνα της Β΄ τάξης του σχολείου μας για την ανάδειξή της ως έφηβη βουλευτής της ΚΒ΄Συνόδου του Προγράμματος της "Βουλής των Εφήβών".

 

8

2/5/2017

Βαρβάρα Δημοπούλου

Συμμετοχή του ομίλου Επιχειρηματολογίας - αγώνων αντιλογίας στο διήμερο αφιέρωμα με τίτλο “Ο Αριστοτέλης στο Λύκειο” που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στις 09-10/12/2016. Παρουσιάστηκε Αγώνας Αντιλογίας με το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, με τίτλο “Το πάθος και η παρόρμηση είναι ασφαλέστερος δρόμος για να επιτύχουμε τους στόχους μας από τον υπολογισμό και την κοινή λογική”, βασισμένος στο Περί Ρητορικής έργο του Αριστοτέλη.

 

9

2/5/2017

Βαρβάρα Δημοπούλου

Συμμετοχή του ομίλου Επιχειρηματολογίας - αγώνων αντιλογίας στους Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης 2017 που διοργανώθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου στις 23 και 24/01/2017.

 

10

2/5/2017

Βαρβάρα Δημοπούλου

Συμμετοχή του ομίλου Επιχειρηματολογίας - αγώνων αντιλογίας στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών στις 12/02/2017.

 

11

2/5/2017

Βαρβάρα Δημοπούλου

Συμμετοχή του ομίλου Επιχειρηματολογίας - αγώνων αντιλογίας στους 3ους Φιλικούς Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας “ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ 2017” που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, η Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne d’ Arc”, τα Εκπαιδευτήρια “Πολύτροπη Αρμονία” και η Γερμανική Σχολή Αθηνών στις 18/02/2017.

 

12

2/5/2017

Βαρβάρα Δημοπούλου

Συμμετοχή του ομίλου Επιχειρηματολογίας - αγώνων αντιλογίας στους Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου που διοργάνωσε το 6ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης στις 29/04/2017.

 

13

2/5/2017

Βαρβάρα Δημοπούλου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Γ’ Λυκείου και μέλος του Ομίλου Επιχειρηματολογίας – Αγώνων Αντιλογίας Σπύρο Απτόγλου, που κατέλαβε την 11η θέση ανάμεσα σε 61 ομιλητές, στους διασχολικούς Αγώνες Αυθορμήτου Λόγου που διοργανώθηκαν από το 6ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης το Σάββατο 29/04/2017.

 

14

2/5/2017

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Γ’ Λυκείου Άγγελο Νικομάνη, που κατέλαβε την 15η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής (Φάση Α) της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

15

2/5/2017

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Γ’ Λυκείου Άγγελο Νικομάνη, που του απονεμήθηκε το 2ο Βραβείο Αριστείας και το μαθητή της Γ' Λυκείου Αλέξανδρο-Αθανάσιο Μέγγουλη που του απονεμήθηκε το 3ο Βραβείο Αριστείας στην Α Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής "Αριστοτέλης"

16

2/5/2017

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Γ’ Λυκείου Άγγελο Νικομάνη, που κατέλαβε την 5η θέση στη Β φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής "Αριστοτέλης" και θα συμμετάσχει στην 5μελή ομάδα μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που θα γίνει στην πόλη Yogyakarta της Ινδονησίας, από 16-24 Ιουλίου.

17

8/5/2017

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Η ομάδα EUSO 2017 του σχολείου, που απαρτίζεται από τους μαθητές της Β Λυκείου: Ιάσωνα Προδρομίδη, Μαρία Γλάρου, Αλέξανδρο Ριτσογιάννη και Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Χαλανδρίου.

 

18

19/5/2017

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Α και Β Λυκείου που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης 2017"

19

27/7/2017

Ειρήνη Δουτσίου

Οι μαθητές της Β’ λυκείου Ακάλεστος Διονύσης, Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος, Γκουβίνας Βησσαρίων, Δερματάς Γιάννης και ο μαθητής της Α’ λυκείου Ταρσάνης Ελευθέριος, με προπονητές τους καθηγητές Ειρήνη Δούτσιου, Στέλιο Χατζηθεοδωρίδη και Δέσποινα Γαλάνη, έλαβαν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές λυκείου με τίτλο "Πράσινη ενεργεία και επιχειρηματικότητα" που έγινε το Σάββατο 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

20

4/7/2017

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή της Γ’ Λυκείου Άγγελο Νικομάνη, ο οποίος έλαβε 19820 μόρια στις Πανελλήνιες 2017 και δικαίως κατέκτησε τον τίτλο:"αριστούχος των αριστούχων για το 2017".


 

 

2015-2016

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 

1

8/12/2015

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Το Σάββατο 12/12, στις 10πμ, στο αμφιθέατρο Δασκαλόπουλου του Πανεπιστημίου Αθηνών βραβεύθηκαν μεταξύ άλλων και οι μαθητές του Λυκείου μας: Δημήτρης Μπράλιος, Ζώης Γυφτόπουλος, Διονύσης Θεοδοσόπουλος, Σπύρος Βαλουξής και Γιώργος Καψάλης για τις επιδόσεις τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2015.

2

23/12/2015

Μανουήλ Κιουλάφας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές που επέτυχαν στο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ".

3

28/2/2016

Βαρβάρα Δημοπούλου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρουν την ομάδα αντιλογίας του σχολείου μας, αποτελούμενη από τους μαθητές / τις μαθήτριες Ανδρεόπουλο Ε.(Β2), Βεζυράκη Μαρία – Ελένη (Β1), Γιαννακού Ελένη (Β1), Γκότσια – Καραβαλή Ε. (Γ1), Μαυρογιάννη Αναστασία (Γ2), Μπισκίνη Αργύρη (Γ3), Νίκογλου Παναγιώτα (Β3) και Τούντα Άλκηστη – Αμαλία (Β4), οι οποίοι κατατάχθηκαν πρώτοι από 30 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής και της Πελοποννήσου στην προκριματική φάση των 2ων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας της 27ης Φεβρουαρίου 2016 και πέρασαν πανηγυρικά στην ημιτελική φάση που θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου “Πολύτροπη Αρμονία”.

Η προκριματική φάση των 2ων  Μαθητικών  Αγώνων  Επιχειρηματολογίας  υπό τον τίτλο ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ διεξήχθη το Σάββατο 27/02/ 2016 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής “Jeanne d Arc. Οι Αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne d Arc”, τη  Γερμανική Σχολή Αθηνών, τα Εκπαιδευτήρια “Πολύτροπη Αρμονία” και το 1ο ΓΕΛ Παπάγου και έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.
Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδεψαν στους αγώνες η προπονήτρια της ομάδας κ. Δημοπούλου Βαρβάρα δ.φ. (ΠΕ02), ο κ. Καλοσπύρος Νικόλαος δ.φ. (ΠΕ02) και η κ. Ευαγγελία Καραγιαννίδου (ΠΕ06).

 

4

2/4/2016

Βαρβάρα Δημοπούλου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρουν την ομάδα αντιλογίας του σχολείου μας, αποτελούμενη από τους μαθητές / τις μαθήτριες Ανδρεόπουλο Ε.(Β2), Βεζυράκη Μαρία – Ελένη (Β1), Γιαννακού Ελένη (Β1), Γκότσια – Καραβαλή Ε. (Γ1), Μαυρογιάννη Αναστασία (Γ2), Μπισκίνη Αργύρη (Γ3), Νίκογλου Παναγιώτα (Β3) και Τούντα Άλκηστη – Αμαλία (Β4), οι οποίοι κατατάχθηκαν πέμπτοι, ανάμεσα σε σχολεία της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας, στους 2ους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας 2016 που διεξήχθησαν την 1η Απριλίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου “Πολύτροπη Αρμονία” στο Δάσος Χαϊδαρίου.

 

5

22/3/2016

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 10.30-14.00 πραγματοποιήθηκε η 1η Προσομοίωση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στην Αθήνα. Η προσομοίωση αφορούσε στις εργασίες της κοινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με θέμα τη μετανάστευση. Το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων εκπροσώπησε το κράτος- μέλος της ΕΕ (Πορτογαλία), με δύο μαθήτριες της Β' Λυκείου (Ανδριανή Κωνσταντινίδη και Ελισάβετ Παπασημακοπούλου) σε θέσεις Υπουργού Εξωτερικών και Υπουργού Εσωτερικών, αντίστοιχα και Συνοδό/ Εκπαιδευτικό την κ. Ευαγγελία Καραγιαννίδου (ΠΕ 06- Αγγλικών).

6

2/4/2016

Κώστας Χαρίτος

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή Ιάσωνα Μηλιώνη που πρώτευσε στον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας Γ Λυκείου 2016 με βαθμολογία 100 στα 100. Συγχαίρουν επίσης και τους μαθητές: Σοφία Κωστοπούλου, Δημήτρη Μπράλιο, Κωνσταντίνο-Μάριο Λιώση και Διονύσιο Θεοδοσόπουλο για την επίσης εξαιρετική τους επίδοση στο διαγωνισμό.

7

26/4/2016

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές Γ Λυκείου: Ιάσωνα Μηλιώνη, Κωνσταντίνο-Μάριο Λιώση, Δημήτρη Μπράλιο, Ζώη Γυφτόπουλο και Διονύση Θεοδοσόπουλο,  τον μαθητή της Β Λυκείου Άγγελο Νικομάνη και τον μαθητή της Α Λυκείου Γρηγόρη Ευσταθιάδη που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2016 "Αριστοτέλης".

8

3/5/2016

Κώστας Χαρίτος

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Β Λυκείου: Παρασκευή Αχτύπη, Αλέξανδρο Μέγγουλη, Χρήστο Διαμαντίδη, Άγγελο Νικομάνη και Σπυρίδωνα Βαλουξή  για την επίδοσή τους στον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας.

9

19/5/2016

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρουν το μαθητή Ιάσονα Μηλιώνη (Γ Λυκείου) για τη βράβευσή του και τους μαθητές της Β Λυκείου: Χρήστο Διαμαντίδη και Αντώνη Άγα   για την επίδοσή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2016 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

10

19/5/2016

Ελένη Μαργαρίτου

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Β’ Λυκείου Γιαννακού Ελένη, Νικομάνη Βασίλειο-Αλκίνοο και Μαρκουλή Μυρτώ-Ξένη για την επίδοσή τους στον «Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου» (Τμήμα Φιλοσοφίας Παν/μίου Πατρών και Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, Harvard).

11

5/6/2016

Παναγιώτης Σαβοριανάκης

Οι μαθητές της Β Λυκείου Ελένη Γιαννακού, Άννα Δημητράκη και Νίκος Τσάλεζας-Ζορμπάς διακρίθηκαν σε διαγωνισμό μαθητικής ταινίας που οργάνωσε το ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος με θέμα το Ολοκαύτωμα. Οι μαθητές, υπό την επίβλεψη του κ. Δ. Μαρκαντωνάτου και την καθοδήγηση του υπεύθυνου του Ομίλου Κινηματογράφου του σχολείου μας κ. Π. Σαβοριανάκη γύρισαν ταινία σε μορφή βίντεο με θέμα το "Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι" με τη διάκριση της οποίας απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτική επίσκεψη που οργανώνεται στο Άουσβιτς (27-29 Ιουνίου 2016). Στην επίσκεψη θα τους συνοδεύσει ο κ. Δ. Μαρκαντωνάτος.

12

9/6/2016

Κώστας Χαρίτος

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της A Λυκείου: Αλέξανδρο Ριτσογιάννη, Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο και Ιάσωνα Προδρομίδη για την επίδοσή τους στον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας.

13

13/6/2016

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Την Κυριακή 12/6, οι μαθητές της Γ Λυκείου Αντώνης Βαλμάς και  Ελισάβετ Λιάπη-Φώτου βραβεύθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις διακρίσεις τους σε Διεθνείς Ολυμπιάδες του 2015.

14

2/7/2016

Κώστας Χαρίτος

Ο μαθητής της Γ Λυκείου Ιάσονας Μηλιώνης προκρίθηκε να συμμετάσχει στην 4μελή ομάδα που θα  εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, που φέτος θα λάβει χώρα στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

 

2014-2015

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 

1

20/9/2014

Ελένη Δημητρίου

Η καθηγήτρια του Λυκείου μας κα Ελένη Μαργαρίτου συμμετείχε στο 7ο συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής & Εκπαίδευσης, που έλαβε χώρα στις 10-11-12 Οκτωβρίου 2013 με τίτλο:  Μεγάλοι Έλληνες και Κύπριοι παιδαγωγοί από την αρχαιότητα έως σήμερα: εκπαιδευτική συμβολή και παιδαγωγική μνήμη.

2

19/11/2014

Στέλλα Βολυράκη & Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Οι εκπαιδευτικοί (ΠΕ 06) Αγγλικής Γλώσσας του Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων κ. Βολυράκη Στέλλα και κ.  Καραγιαννίδου Ευαγγελία συμμετείχαν με εισήγηση στην Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα: "Κίνητρα για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων κατά τη διδασκαλία της Αγγλικής" που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου Αγγλικής, κ. Παπαγγελή Δέσποινας, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, 2014 στο 1ο ΓΕΛ Ψυχικού, για καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β' Αθήνας. Η παρουσίαση της κ. Καραγιαννίδου Ευαγγελίας είχε αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση και λειτουργία των Ομίλων Αριστείας και Δημιουργικότητας στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, με θέμα: " MUN & FORENSICS CLUB@ Anavryta" (Καινοτόμες δράσεις και Συμμετοχή μαθητών σε Συνέδρια Προσoμοίωσης της λειτουργίας της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και Αγώνες Ρητορικής- Αντιλογίας στην Αγγλική Γλώσσα). Η παρουσίαση της κ. Βολυράκη Στέλλας εστίασε στη χρήση οπτικοακουστικών- ψηφιακών μέσων (βίντεο) για την διδασκαλία της Αγγλικής, στα πλαίσια λειτουργίας Ομίλου Αριστείας που συντονίζει για την σχολική χρονιά (2014-2015), με θέμα "Meet the ... Sherlock!" (T.V Series).

 

3

19/12/2014

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Α και Β Λυκείου που επέτυχαν στο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ".

4

14/2/2015

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Β Λυκείου: Αντώνης Βαλμάς, Ιάσων Μηλιώνης και Θάνος Φερεντίνος που επέτυχαν στο διαγωνισμό "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ".

 

5

5/3/2015

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρει τη μαθήτρια της Β Λυκείου: Ελισάβετ Λιάπη-Φώτου που προκρίθηκε στον τελικό του "4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου" που διοργανώνεται από το τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

6

15/3/2015

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρει τη μαθήτρια της Β Λυκείου: Ελισάβετ Λιάπη-Φώτου και την καθηγήτριά της Δρ. Ελένη Μαργαρίτου-Ανδριανέση για την επιτυχία της μαθήτριας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοσοφικού δοκιμίου. Κατέλαβε την 3η θέση (Βραβείο) στην τελική φάση και τη 2η θέση στην προκριματική φάση (έπαινος και έγκριση συμμετοχής) για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που έλαβε χώρα στην Tartu της Εσθονίας από 14 έως 18 Μαΐου.

7 25/3/2015

Άρτεμις Μώρου

Θεσμοθετημένη συνεργασία του Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων με τη σχολή ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ

8 26/3/2015

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρει το μαθητή της Β Λυκείου: Αντώνη Βαλμά για την επιτυχία του στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας. Κατέλαβε την 1η θέση με βραβείο και προκρίνεται για την 4η και τελική φάση του διαγωνισμού, ενώ και από τώρα είναι προσκεκλημένος της NASA για μία εβδομάδα σε εγκαταστάσεις της.

9 10/4/2015

Άρτεμις Μώρου

Η Σχολή ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, με την οποία το Π.Π. Λύκειο Αναβρύτων διατηρεί θεσμοθετημένη σύνδεση, εόρτασε τα 15 έτη λειτουργίας της με εκδηλώσεις που αφορούν σε ενδιαφερόμενους μαθητές μεμονωμένα αλλά και ως Λύκειο. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, η καθηγήτρια του Λυκείου κ. Άρτεμις Μώρου συνόδευσε στις 30/4 ομάδα μαθητών για να παρακολουθήσουν την ημερίδα μαθηματικών για μαθητές Λυκείου.

10 24/4/2015

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Η πορεία της Ομάδας EUSO 2015: Κωνσταντίνος-Μάριος Λιώσης, Ιάσωνας Μηλιώνης και Δημήτρης Μπράλιος

11 24/4/2015

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρει το μαθητή της Γ Λυκείου: Γιάννη Σταθόπουλο  για την επιτυχία του να πρωτεύσει στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι που έλαβε χώρα στην Ερέτρια.

 
12 21/4/2015

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρει το μαθητή της Β Λυκείου: Νίκο Μπέλτσο που προκρίθηκε να συμμετάσχει ως τακτικός έφηβος βουλευτής στη Κ'  Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, τον Ιούνιο 2015.

 
13 21/4/2015

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρει το μαθητή της Β Λυκείου: Νίκο Μπέλτσο που προκρίθηκε να συμμετάσχει ως τακτικός έφηβος βουλευτής στη Κ'  Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, τον Ιούνιο 2015.

 
14 24/4/2015

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρει το μαθητή της Β Λυκείου: Αντώνη Βαλμά για την επιτυχία του στην 4η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας. Κατέλαβε την 2η θέση  και προκρίνεται να συμμετάσχει στην 5μελή Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 9η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής στη Μάγκελανγκ της Ινδονησίας από 26/7 έως 4/8 2015.

Ο Αντώνης απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στην 9η Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής

15 13/5/2015

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση της ActionAid (27/4-3/5)

16 13/5/2015

Ειρήνη Δούτσιου, Ευαγγελία Καραγιαννίδου, Στέλλα Βολυράκη, Δέσποινα Γαλάνη

Συμμετοχή στο εορταστικό Webinar για τα 10 χρόνια e-Twinning στις 7 Μαΐου

17 25/3/2015

Δήμητρα Γιανναρά

Tην Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, 10:00-17:00 πραγματοποιήθηκε στο γερμανικό ινστιτούτο Goethe Αθηνών,  (Goethe-Institut Athen), Oμήρου 14-16, Αθήνα, «Πανελλήνια ημερίδα ενημέρωσης και επιμόρφωσης καθηγητών γερμανικής γλώσσας». Στην ημερίδα συμμετείχε ως επιμορφώτρια η καθηγήτρια Γερμανικών του σχολείου μας κ. Δήμητρα Γιανναρά.

18 14/5/2015

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές του Α2 τμήματος, καθώς και τους μαθητές Ιάσονα Μηλιώνη και Μαρίζα Ξένου για τη διάκρισή τους στον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας «Το φωτόδεντρο και η 14η ομορφιά» , οι οποίοι έλαβαν «Βραβείο Διηγήματος», «Βραβείο Αστροφυσικής» και «Βραβείο Αναγνώστριας» αντίστοιχα.


19 21/5/2015

Διεύθυνση

Οι μαθητές της Α Λυκείου Άλκης και Άγγελος Νικομάνης βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό υποτροφιών του Ιδρύματος Βαρβάκη 2015 με θέμα "Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά".

20 25/5/2015

Ευαγγελία Καραγιαννίδου, Στέλλα Βολυράκη

Συμμετοχή των καθηγητριών Ε. Καραγιαννίδου και Σ. Βολυράκη σε σεμινάρια σε φοιτητές του ΕΚΠΑ στα πλαίσια του mentoring

21 7/6/2015

Διεύθυνση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές της Α Λυκείου: Σπύρο Βαλουξή (5ος), Γιώργο Καψάλη (43ος) και τους μαθητές της Β Λυκείου: Διονύση Θεοδοσόπουλο (32ος), Ζώη Γυφτόπουλο (61ος) και Δημήτρη Μπράλιο (68ος) για την επίδοσή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.

 

 

2013-2014

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 

1

2/10/2013

Ελένη Δημητρίου

Στις 27-28 & 29 Σεπτεμβρίου, στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωννιδείου Σχολής Πειραιά θα διενεργηθεί συνέδριο με θέμα: "Η δημοκρατική αγωγή: διδάσκοντας, εκπαιδεύοντας, καλλιεργώντας ..." . Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οι καθηγητές μας: Νίκος Καλοσπύρος, Αντώνης Μαστραπάς, Ελένη Δημητρίου και Χαρινέλα Τουρνά.

2 28/10/2013

Ελένη Δημητρίου

Η συνέντευξη της κας Δημητρίου από τον κο Ψάλτη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha για τον πόλεμο του 40 μέσα από ημερολόγια Ελλήνων και Ιταλών στρατιωτών.

3

22/11/2013

Δήμητρα Γιανναρά

Στις 2.11.2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00-16.00, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο καθηγητών Γερμανικής Φιλολογίας, που έχουν πάρει υποτροφία μέσα στο 2013, στο Ινστιτούτο Goethe Αθηνών, Ομήρου 14-16, με θέμα «Βιώνοντας τον γερμανικό πολιτισμό» („Erlebte Landeskunde”). Στο σεμινάριο θα συμμετάσχει ως επιμορφώτρια μεταξύ άλλων η καθηγήτρια Γερμανικών του σχολείου μας κ. Δήμητρα Γιανναρά.

 

4

22/11/2013

Ελένη Δημητρίου

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων οργάνωσε εκδήλωση για την 73η επέτειο του ΟΧΙ. Στην εκδήλωση συμμετείχε η καθηγήτρια του Λυκείου Δρ. Ελένη Δημητρίου. Δείτε την πρόσκληση.

5

22/11/2013

Ευγενία Κόικα

M.U.N: Το τριήμερο 17-18-19 Οκτωβρίου 2013 μαθητές του Λυκείου συμμετείχαν στο συνέδριο του μοντέλου του ΟΗΕ που διοργάνωσε η Γερμανική Σχολή Αθηνών.

6 16/12/2013

Διεύθυνση Σχολείου

Μαθητές συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας "Θαλής" και προκρίθηκαν για το διαγωνισμό "Ευκλείδης"

7 22/12/2014

Ηλίας Κουρκουλάκος & Μαίρη Κωττούλα

Το Λύκειό μας συμμετείχε με δύο ταινίες στο 6ο φεστιβάλ μαθητικών ταινιών του προγράμματος ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ. Η πρώτη έχει τίτλο: ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ και η δεύτερη ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΖΙ.


8 10/2/2014

Ειρήνη Δούτσιου

Μαθητές συμμετείχαν στην πρώτη φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και προκρίθηκαν στη 2η φάση του.

9 19/2/2014

Ευγενία Κόικα

Ομάδα μαθητών και μαθητριών του Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων συμμετείχε σε Συνέδριο Προσομοίωσης της λειτουργίας της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (CGS- MUN) με θέμα: On Millennium Development Goals”.

10 22/2/2014

Ελένη Μαργαρίτου

Στις 15 Φεβρουαρίου 2014  οι μαθητές Μυρτώ Κοροβέση και Αθανάσιος Παπαδογιάννης  συμμετείχαν στον 3ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφίας που οργάνωσε το Φιλοσοφικό τμήμα του Παν/μίου Πατρών και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Παν/μίου του Harvard.
Η μαθήτρια Μυρτώ Κοροβέση προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την 9η θέση με τον τρίτο καλύτερο βαθμό 18,5/20
και ολοκλήρωσε την τελική φάση με έπαινο.

11 10/3/2014

Ειρήνη Δούτσιου

Οι παρακάτω μαθητές της Α Τάξης συμμετείχαν στη Β φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής 2013-2014 και προκρίθηκαν να λάβουν μέρος στην Γ Φάση του Διαγωνισμού: Θεόδωρος-Μιχαήλ Δεπάστας (6η θέση), Δημήτριος Μπράλιος (14η θέση) και Ιάσων Μηλιώνης (17η θέση).

 
12 26/3/2014

Τάσος Μποτσάκος

Ο μαθητής Ιάσωνας Μηλιώνης της Α Τάξης, πρώτευσε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας (2014)

13 9/4/2014

Ευγενία Κόικα

Συμμετοχή του Λυκείου Αναβρύτων στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής και Αντιλογίας στα Αγγλικά

14 13/4/2014

Νίκος Σωτηρόπουλος

Ο καθηγητής του Λυκείου Σπύρος Καρδαμίτσης συμμετείχε με εισήγηση στο συνέδριο Μαθηματικά στα Π.Π. Γυμνάσια-Λύκεια που έλαβε χώρα στις 11-12 Απριλίου.

15 13/4/2014

Άρτεμις Μώρου

Θεσμοθετημένη συνεργασία του Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων με τη σχολή ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ

16 13/4/2014

Δημήτρης Μπέττας

Το Σάββατο στις 5/4 οι καθηγητές μας κκ. Δημήτρης Μπέτας και Νικόλαος Καλοσπύρος συμμετείχαν με εισηγήσεις τους στη διημερίδα Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και ερευνούν που διοργανώνει το ΠΜΣ «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» του Τμήματος ΦΠΨ, στις 4 και 5/4/2014  στο κεντρικό Πανεπιστήμιο, αμφιθέατρο Αργυριάδη και στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

17 13/4/2014

Μαίρη Κωττούλα

Στις 5 & 6 Απριλίου, στο 2ο Π.Π. Λύκειο Αθηνών θα διενεργηθεί διημερίδα με θέμα: Δημόσια εκπαίδευση και κινηματογραφική παιδεία. Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους οι καθηγητές μας Δρ. Μαίρη Κωττούλα και Δρ. Παναγιώτης Σαβοριανάκης.

18 13/4/2014

Μαίρη Κωττούλα

Η καθηγήτρια κ. Μαίρη Κωττούλα την Πέμπτη 6/3 θα συμμετάσχει σε ανοικτή συνάντηση εργασίας με θέμα την Εμπειρία του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου.

19 13/4/2014

Ελένη Μαργαρίτου

Στις 30-31 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί συνέδριο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του επτανησίου Πέτρου Βράϊλα - Αρμένη. Στο συνέδριο θα συμμετάσχει με εισήγηση η καθηγήτρια του Λυκείου μας κα Ελένη Μαργαρίτου.

20 15/5/2014

Μανουήλ Κιουλάφας

Η Σκακιστική Ομάδα (Γιάννης Σταθόπουλος, Χαράλαμπος Ασημακόπουλος, Χριστόδουλος Πάλλης, Αναστασία Μαυρογιάννη, Μαργαρίτα Κοβάτσεβα) κατέλαβε την 3η θέση στο 12ο Ομαδικό Σχολικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο δε Γιάννης Σταθόπουλος κατέλαβε την πρώτη θέση στο ατομικό.

21 10/6/2014

Ευγενία Κόικα

Η μαθήτρια Χρονοπούλου Ελένη της Α΄ Λυκείου επελέγη κατόπιν εξετάσεων για τον καλοκαιρινό κύκλο μαθημάτων του «Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά» στο Κολέγιο «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη (Center for Talented Youth-CTY Greece at Anatolia) υπό την ακαδημαϊκή εποπτεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins και χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Ο σκοπός του CTY είναι να προσδιορίζει τους χαρισματικούς και ταλαντούχους νέους από όλη τη χώρα και να τους δίνει την δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους σε ένα ιδιαίτερο μαθησιακό περιβάλλον υψηλότατων απαιτήσεων και να ενσωματωθούν σε ένα αντίστοιχο ευρύτερο παγκόσμιο δίκτυο νέων.

 
22 25/6/2014

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Οι μαθητές της Α Λυκείου Δημήτρης Μπράλιος, Ιάσωνας Μηλιώνης και Αντώνης Βαλμάς κατέλαβαν τις θέσεις 14, 21 και 52 αντίστοιχα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2014.

23 2/7/2014

Ευγενία Κόικα

Οι μαθητές Αθανάσιος Παπαδογιάννης της Β΄ Λυκείου, Χρήστος Μεσογείτης της Α΄Λυκείου και Νικόλαος Μπέλτσος της Α΄ Λυκείου επελέγησαν κατόπιν εξετάσεων και συνεντεύξεων ως Student Officers για την προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών (MUN - Model United Nations) που οργανώνουν τα εκπαιδευτήρια Κωστέας - Γείτονας. Ο Νικόλαος Μπέλτσος έχει επιλεγεί και για αντίστοιχη θέση στο MUN που διοργανώνει η Γερμανική Σχολή Αθηνών.

 
24 5/9/2014

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Από την Παρασκευή 7/3 έως και την Κυριακή 9/3 η ομάδα MUN (Model United Nations) συμμετείχε στο 4ο συνέδριο των εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, που προσομοιώνει τις εργασίες του ΟΗΕ

25 5/9/2014

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

Από την Παρασκευή 28/3 έως και την Κυριακή 30/3 η ομάδα MUN (Model United Nations) συμμετείχε στο 17ο ετήσιο συνέδριο του HMUN (Hellenic Model United Nations Organization), που προσομοιώνει τις εργασίες του ΟΗΕ

 

 

2012-2013

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 
1 20/7/2012

Ηλίας Κουρκουλάκος

Το νερό ως στοιχείο πολιτισμού. Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική πύλη των Βορείων Προαστίων ΑΜΑΡΥΣΙΑ (12/7/2012).

2 2/10/2012 Γιώργος Νταμπανλής (Γ3)

Οι εμπειρίες μου από τη ΙΖ' Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

3 28/2/2013 Ηλίας Κουρκουλάκος

Πολλαπλές διακρίσεις μαθητών του Λυκείου στα Ραδιοφωνικά Βραβεία Ελλάδας - Κύπρου 2012-2013.

4 13/5/2013

Άρτεμις Μώρου

Θεσμοθετημένη συνεργασία του Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων με τη σχολή ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ

5 15/5/2013

Μαρία Παπαδάκη

Η πρόταση της Αμαλίας Πάνου (Γ3) στο διαγωνισμό doodle 4 Google. Καταγράφει την ιστορία της Ελλάδας μέσα από μορφές και εικόνες που απεικονίζονται σε αληθινά γραμματόσημα.

6 7/7/2013

Ηλίας Κουρκουλάκος - Μερόπη Τερζή

Συμμετοχή στο 1ο φεστιβάλ ερευνητικών εργασιών και ειδικής θεματικής δραστηριότητας που διεξήχθη 17-19/5/2013 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πειραιά.

7 7/7/2013

Ελένη Μαργαρίτου

Ο Τομέας παιδαγωγικής του Τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2012 διοργάνωσε διημερίδα με θέματα διδακτικής και διδακτικής άσκησης. Στη διημερίδα συμμετείχαν ως διευκολυντές οι καθηγητές του Λυκείου μας Δρ. Ελένη Μαργαρίτου και Δρ. Αντώνης Μαστραπάς.

8 7/7/2013

Ελένη Μαργαρίτου

Στις 22-24 Νοεμβρίου 2012 διενεργήθηκε το 39ο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων με θέμα Θουκυδίδης: Ο κορυφαίος ιστορικός της αρχαιότητας και η επίδρασή του μέχρι σήμερα. Στο συνέδριο συμμετείχαν οι καθηγητές του Λυκείου μας Χαρινέλα Τουρνά και Αντώνης Μαστραπάς καθώς και η πρώην Διευθύντρια του Λυκείου μας Ζωή Κατσιαμπούρα.

9 7/7/2013

Ελένη Δημητρίου

Από την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ως και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνέδριο για τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο στη Μεγάλη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής. Στο συνέδριο συμμετείχε η καθηγήτρια του Λυκείου μας Ελένη Δημητρίου.

10 7/7/2013

Αντώνης Μαστραπάς

Ο καθηγητής του Λυκείου μας Αντώνης Μαστραπάς συμμετείχε στην ημερίδα φιλολόγων της Χίου με θέμα: Προβλήματα διδακτικής της Ιστορίας - πώς διαμορφώνουμε μια διδασκαλία. Η ημερίδα έλαβε χώρα την Παρασκευή 15/2/2013 στη Χίο.

11 7/7/2013

Ελένη Δημητρίου

Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου το Γενικό Επιτελείο Στρατού (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού) πραγματοποίησε συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη διεξαγωγή των Βαλκανικών Πολέμων. Συμμετείχε η καθηγήτρια του σχολείου μας Ελένη Δημητρίου.

 
12 7/7/2013

Ελένη Δημητρίου

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 7.00 μμ. η δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού παρουσίασε στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Δήμου Σαρωνικού το βιβλίο «Ημερολόγιο ελληνο – ιταλικού πολέμου του Χρίστου Ν. Πέτρου – Μεσογείτη». Ομιλήτρια στην εκδήλωση, το συντονισμό της οποίας είχε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ήταν μεταξύ άλλων και η καθηγήτρια του Λυκείου μας Ελένη Κ. Δημητρίου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της καλαίσθητης αυτής έκδοσης των 380 σελίδων, θα διατεθούν για την ενίσχυση του σκοπού του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σαρωνικού.

13 7/7/2013

Αντώνης Μαστραπάς

Ο καθηγητής του Λυκείου μας Αντώνης Μαστραπάς συμμετείχε σε ημερίδα των Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων με θέμα: Θουκυδίδης: Ο κορυφαίος ιστορικός της αρχαιότητας και η επίδρασή του μέχρι σήμερα. Η ημερίδα έλαβε χώρα στη Λεμεσό το Σάββατο 6 Απριλίου 2013.

14 7/7/2013

Κυριακή Διάμεση

Η καθηγήτρια Γαλλικών Δρ. Κυριακή Διάμεση συμμετείχε με εισήγηση, το Σάββατο 27/4, στο Συνέδριο των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων στη Θεσσαλονίκη: Ένα χρόνο μετά με θέμα: Εφαρμογές των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων στα ΠΠΣ: Το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε μια εφαρμογή στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας.

15 7/7/2013

Ελένη Δημητρίου

Η καθηγήτρια του Λυκείου μας κα Λίνα Δημητρίου στη 2ωρη επετειακή εκπομπή της ΝΕΤ Μηχανή του Χρόνου: 100 χρόνια ελεύθερη Ήπειρος - το έπος των εθελοντών.

16 7/7/2013

Αντώνης Μαστραπάς

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, ο καθηγητής του Λυκείου μας, δρ. Αντώνης Μαστραπάς, πραγματοποίησε ξενάγηση στο χώρο και το μουσείο του Κεραμεικού, στα πλαίσια δράσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.

 

 

2011-2012

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 
1 5/11/2011

Δρ. Αντώνης Μαστραπάς

Το 38ο ετήσιο συνέδριο Φιλολόγων με τίτλο: Αισχύλος, ο δημιουργός της τραγωδίας και η διαχρονική επίδρασή του στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή γραμματεία. πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 10-11-12/11/2011. Οι καθηγητές του σχολείου μας Δρ. Νικόλαος Καλοσπύρος, Δρ. Αντώνης Μαστραπάς και Δρ. Χαρινέλα Τουρνά συμμετείχαν με εισηγήσεις.

2 27/11/2011

Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Το Σάββατο 26/11/2011, το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε στην τοπική φάση του διαγωνισμού EUSO2012 από την τριάδα των μαθητών: Ευάγγελος Καφαντάρης (Β2), Ευάγγελος-Αλκίνοος Μπεζαϊντές (Β3) και Κωνσταντίνος Πευκιανάκης (Α3) με αναπληρωματικούς τους Γεώργιο Νταμπανλή (Β3) και Βασιλική Κοντού (Α3). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 33 Λύκεια.

3 23/12/2011

Μαρία Παπαδάκη

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας διοργάνωσαν σεμινάριο με θέμα «Διδακτική του μαθήματος της Λογοτεχνίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τα νέα Προγράμματα Σπουδών». Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο κτίριο του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων από τις 9 πμ. μέχρι τις 2:30 μμ. Κεντρική εισηγήτρια ήταν η κ. Ελένη Χοντολίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια του ΑΠΘ. Μετά την κεντρική εισήγηση ακολούθησαν εργαστήρια, με αντικείμενο το σχεδιασμό διδακτικών σεναρίων για το μάθημα της Λογοτεχνίας. Στο σεμινάριο συμμετείχε ως υπεύθυνη ενός των εργαστηρίων η καθηγήτρια φιλόλογος του Λυκείου μας Δρ. Χαρινέλα Τουρνά.

 
4 13/2/2012

Άρτεμις Μώρου

Θεσμοθετημένη συνεργασία του Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων με τη σχολή ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ

5 16/2/2012

Μαρία Παπαδάκη

Ο καθηγητής του Λυκείου μας, κ. Αντώνης Μαστραπάς, την Παρασκευή 2 Μαρτίου συνέδραμε στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Η χελώνα του Κεραμεικού της Τασούλας Καραγεωργίου.

6 28/3/2012

Χριστίνα Στεφανή

Την Τρίτη 27/3/2012 περίπου 30 μαθητές από όλα τα τμήματα της Α Λυκείου μετείχαν στο διαγωνισμό Pisa.

 
7 30/4/2012

Μαρία Παπαδάκη

Ο καθηγητής του Λυκείου κ. Αντώνης Μαστραπάς συμμετείχε, το Σάββατο 28/4, στην Κύπρο, σε συνέδριο με θέμα: Αισχύλος, ο δημιουργός της τραγωδίας και η διαχρονική επίδρασή του στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Γραμματεία. Η ομιλία του κου Μαστραπά είχε θέμα: Ο ιστορικός απόηχος της ποίησης του Αισχύλου.

8 14/5/2012

Ηλίας Κουρκουλάκος

Το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρες 19.00-21.00 μμ, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΚΟΓΙΑΝΝΗΣ" (Πειραιώς 206, Ταύρος, στο ύψος Χαμοστέρνας) το 5ο φεστιβάλ του προγράμματος "ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ". Στο φεστιβάλ συμμετείχε και το σχολείο μας με την ταινία: "ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ".

9 30/6/2012

Ηλίας Κουρκουλάκος

Συμμετοχή στο European School Radio

10 30/6/2012

Ηλίας Κουρκουλάκος

Συμμετοχή στο 4ο Φεστιβάλ Μαθητικών Μουσικών Συγκροτημάτων που πραγματοποιήθηκε στο «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων στις 23-24 Ιουνίου.

11 30/6/2012

Ηλίας Κουρκουλάκος

Πασχαλινά έθιμα από όλη την Ελλάδα. Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική πύλη των Βορείων Προαστίων ΑΜΑΡΥΣΙΑ (9/4/2012).

12 30/6/2012

Ηλίας Κουρκουλάκος

Η ζωή μετά: Παράδεισος & Κόλαση. Δημοσίευμα, με συνεντεύξεις 8 εκπροσώπων θρησκευτικών δογμάτων, στην ηλεκτρονική πύλη των Βορείων Προαστίων ΑΜΑΡΥΣΙΑ (12/4/2012).

13 30/6/2012

Ηλίας Κουρκουλάκος

Το μέλλον των εφημερίδων. Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική πύλη των Βορείων Προαστίων ΑΜΑΡΥΣΙΑ (17/5/2012).

14 30/6/2012

Ηλίας Κουρκουλάκος

Πράσινη οικονομία. Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική πύλη των Βορείων Προαστίων ΑΜΑΡΥΣΙΑ (24/5/2012).

15 30/6/2012

Ηλίας Κουρκουλάκος

Ανοικτό Σχολείο. Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική πύλη των Βορείων Προαστίων ΑΜΑΡΥΣΙΑ (25/6/2012).

 

 

2010-2011

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 
1 14/12/2010

Στέφανος Μέτης, M.Sc.

Δρ. Νίκος Σωτηρόπουλος

Στην ημερίδα με τίτλο Τα μαθηματικά στην τάξη με χρήση λογισμικού που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Μαθηματικών Β' Αθήνας στα Εκπαιδευτήρια Δούκα στις 27/11/2010, οι μαθηματικοί του Λυκείου μας Στέφανος Μέτης και Νίκος Σωτηρόπουλος παρουσίασαν μια εκτενή ανάλυση, με χρήση μεθόδων στατιστικής, των στοιχείων της Αρχικής Αξιολόγησης των μαθητών της Α΄ Λυκείου στα Μαθηματικά (Σεπτ. 2010).

2 15/2/2011

Ελένη Δημητρίου

Το Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων έλαβε μέρος στο 6ο Διασχολικό Συνέδριο Νέων, ένα πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο, που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη σε συνεργασία με τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου με θέμα: «Τα ιστορικά εκπαιδευτήρια ως φορείς του οικουμενικού ελληνισμού».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2011 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των υπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας. Την αντιπροσωπεία του σχολείου αποτέλεσαν οι μαθητές της Γ τάξης: Διονύσης Αγγελής, Μαρία Αλεξίου, Δήμητρα Θεοδώρου και Ειρήνη Λέντη. Επιβλέπουσα καθηγήτρια ήταν η φιλόλογος κα Ελένη Δημητρίου.

3 1/3/2011

Αντώνης Μαστραπάς

Οι φιλόλογοι του Λυκείου μας Α. Μαστραπάς, Ν. Καλοσπύρος, Μ. Κωττούλα και Δ. Μαρκαντωνάτος θα συμμετείχαν το Σάββατο 26/2/2011 στην επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με θέμα: Η διδασκαλία της Ιστορίας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

4 14/3/2011

Κυριακή Διάμεση

Η καθηγήτρια των Γαλλικών κα Κυριακή Διάμεση συμμετείχε σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Αναλυτικά προγράμματα και διδακτικές πρακτικές στο σύγχρονο σχολείο». που διοργανώνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. της Β' Αθήνας. Η εισήγηση της κας Διάμεση είχε τίτλο: Εναλλακτικές διδακτικές πρακτικές.

5 21/3/2011

Νίκος Σωτηρόπουλος

Την Κυριακή 13/3/2011 μαθητές και καθηγητές του Λυκείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα αναδάσωσης του όρους Πεντέλη, που οργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.

6 1/4/2011 Αντώνης Μαστραπάς

Ο καθηγητής Αντώνης Μαστραπάς μίλησε στην ημερίδα "Προτάσεις διδακτικής φιλολογικών μαθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου" που πραγματοποιήθηκε στη Μήλο, την Τρίτη 29/3/2011. Το θέμα του ήταν: "Η αξιοποίηση των πηγών στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας".

7 13/4/2011 Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Μια ολόκληρη ημέρα γεμάτη με στοιχειώδη σωμάτια (EPPOG 2011)

8 12/6/2011 Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Η Ομάδα EUSO2011 κατέλαβε την πρώτη θέση στον προκριματικό τοπικό διαγωνισμό ανάμεσα σε 21 διαγωνιζόμενα Λύκεια.

9 17/6/2011 Δήμητρα Γιανναρά

Η Αργυρώ Αθανασίου (Α1) κληρώθηκε για διάστημα ενός μηνός αυτό το καλοκαίρι να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ως μία από μαθητές με εξαιρετικές επιδόσεις στη γλώσσα των Γερμανικών, ως δεύτερης γλώσσας.

10 23/6/2011 Μιχάλης Παπαδόπουλος

Στην 1η Διημερίδα Επανασύνδεσης Αποφοίτων του ΠΜΣ «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου», στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 21 Ιουνίου 2011, ανακοινώθηκε η εργασία του φιλολόγου του Λυκείου μας, Δρ. Μιχάλη Παπαδόπουλου: «Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής ταινίας ως εποπτικού μέσου κατά τη διδασκαλία της Ιστορίας»

11 30/6/2011 Σοφία Ναϊσίδου & Γιώργος Κάτσικας

Συμμετοχή μαθητών στα σχολικά πρωταθλήματα Φυσικής Αγωγής.

         

 

 

2009-2010

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 
1 4/11/2010 Μ. Κωστιάνη (Γ3)

Η ΙΔ' Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

2 4/11/2010 Μ. Καρακίδου (Γ2)

Εκδήλωση στον ΙΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ για την ποίηση της κας Δήμητρας Παυλάκου

3 4/11/2010 Χριστίνα Στεφανή

Συμμετοχή και διάκριση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 8η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2010

4. 4/11/2010 Γιώργος Κάτσικας

Δραστηριότητες στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

 

 

2008-2009

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 
1 30/11/2008 Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή της ομάδας που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2009

2 1/4/2009 Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης

Μια ολόκληρη ημέρα γεμάτη με στοιχειώδη σωμάτια (EPPOG 2009)

3 1/4/2009 Χριστίνα Στεφανή

Επίσκεψη μαθητών στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε πειραμάτων Χημείας

 

 

2007-2008

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 
1. 1/4/2008 Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης 4η Διεθνής Σειρά Μαθημάτων στα Στοιχειώδη Σωμάτια (EPPOG 2008)
2. 1/2/2008 Ν. Μαλακατέ (Β3)

Η ΙΒ' Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

3. 31/5/2008 Αλίκη Αναγνωστοπούλου

Αθλητικές δραστηριότητες και συμμετοχές στα σχολικά πρωταθλήματα

4. 31/5/2008 Αλίκη Αναγνωστοπούλου

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ 2007-2008

 

 

2006-2007

α/α

Ανάρτηση

Αναρτών

Θέμα

 
1. 31/5/2007 Χ Πολυχρονοπούλου (Γ4) Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων
2. 31/5/2008 Αλίκη Αναγνωστοπούλου

Αθλητικές δραστηριότητες και συμμετοχές στα σχολικά πρωταθλήματα

3. 31/5/2008 Μιχάλης Παπαδόπουλος

Συμμετοχή του τμήματος Γ1 στο τηλεπαιχνίδι γνώσεων Τοις μετρητοίς (23/3/2007)

4. 31/5/2008 Δ. Κεραμύδας (Γ2)

Το Λύκειο Αναβρύτων στην εκπομπή Ομιλείτε Ελληνικά;