Επίσκεψη των μαθητών της Γαλλικής Γλώσσας στη Γαλλική Πρεσβεία και

την έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για τη Μαρία Κάλλας

 

 

 

 

Η 28η και η 29η  Σεπτεμβρίου 2008 ήταν οι ευρωπαϊκές ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς και τα παλιά νεοκλασικά κτίρια της πρωτεύουσας άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό. Μάθαμε για την ευκαιρία αυτή και ζητήσαμε να επισκεφθούμε την Γαλλική Πρεσβεία Αθηνών στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών. Τα παιδιά της Α΄ και της Β΄ τάξης που διδάσκονται Γαλλικά με την καθηγήτρια τους κ. Α. Μαργαρίτη δραστηριοποιήθηκαν κι έτσι πραγματοποιήθηκε  η επίσκεψη αυτή.

Η Γαλλική Πρεσβεία βρίσκεται στην αρχή της οδού Βασιλίσσης Σοφίας,, κοντά στην πλατεία Συντάγματος  στην καρδιά της Αθήνας. Είναι το μέγαρο Merlin de Douai που περιβάλλεται από ένα δροσερό κήπο. Επισκεφθήκαμε το ισόγειο και θαυμάσαμε τις ταπισερί, τους ωραίους χώρους με τα σπάνια μικροαντικείμενα, το παλιό πιάνο. Ζηλέψαμε την στρωμένη τραπεζαρία και βγάλαμε φωτογραφίες.

 

 

 

 

Στην συνέχεια περνώντας από την Πλατεία Συντάγματος επισκεφθήκαμε την έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για την μεγάλη καλλιτέχνιδα Μαρία Κάλλας. Σπάνιοι δίσκοι, παλιές φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, ξακουστά κοστούμια από παραστάσεις μας έφεραν σε μεγάλα θέατρα, στην Σκάλα του Μιλάνου, στο Παρίσι. Ακούσαμε άριες από τα στερεοφωνικά της έκθεσης και  ονειρευτήκαμε παλιές δόξες. Μακάρι πάντα να βρίσκουμε ευκαιρίες πολιτιστικές και  εκπαιδευτικές για επίσκεψη και γνωριμία.

 

 

 

Αργυρώ Μαργαρίτη

Καθηγήτρια Γαλλικών