Περίπατος της Γ' Λυκείου στον Κεραμεικό (4/11/2011)

 

 

 

 

Την Παρασκευή 4/11/2011 πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμένος μηνιαίος περίπατος της Γ΄ Τάξης του Λυκείου μας με συνοδούς καθηγητές τους κυρίους Μαστραπά, Χατζηθεοδωρίδη, Μπέττα και τις καθηγήτριες κυρίες Κωττούλα και Γιανναρά, στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Ο φιλόλογος κύριος  Μαστραπάς έκανε την ξενάγηση με ιδιαίτερο κατατοπιστικό τρόπο στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, ο οποίος υπήρξε το πιο σημαντικό και επίσημο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας, ήδη από τα προϊστορικά χρόνια. Με λεπτομερή περιγραφή παρουσίασε το Θεμιστόκλειο τείχος, που περικλείει την αρχαία πόλη, τέμνει το χώρο στον  Έσω και Έξω Κεραμεικό. Μας έδειξε το Δίπυλο, την πιο σημαντική πύλη της πόλης, στο “Δρόμο” προς την Ακαδημία Πλάτωνος όπου είχε δημιουργηθεί το Δημόσιον Σήμα, χώρος ταφής των δημοσίων ανδρών, αλλά και των πεσόντων εν πολέμω. Τέλος διευκρίνισε διάφορους συμβολισμούς στις μαρμάρινες παραστάσεις σε επιτύμβια μνημεία που υπάρχουν στο χώρο.

Ήταν μια καταπληκτική επίσκεψη που ενθουσίασε μαθητές και καθηγητές. Ελπίζουμε και σε άλλους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς περιπάτους.

Δήμητρα Γιανναρά

Καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας (ΠΕ07)

 

 

 

 

Στιγμές από τον περίπατο