ΛΕΣΧΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

 

 

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2006-07 στο πλαίσιο του μαθήματος των Μαθηματικών δόθηκε στους μαθητές/μαθήτριες του Α2 του Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων σχετική βιβλιογραφία που περιελάμβανε βιβλία όπως:

Ο στόχος ήταν στη διάρκεια των Χριστουγέννων οι μαθητές είτε ατομικά είτε ομαδικά να επιλέξουν κάποιο βιβλίο από τα προτεινόμενα και να ασχοληθούν με μία επιμέρους ενότητα με έμφαση σε μαθηματικό περιεχόμενο. Οι εργασίες αυτές παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν σε προγραμματισμένα δίωρα εντός σχολικού ωραρίου μετά τις διακοπές.

Με το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη ‘Ο Θείος Πέτρος και η Εικασία του Goldbach’ ασχολήθηκαν οι Γιάννης Λάβδας, Ειρήνη Κοντογεώργου, Κωνσταντίνος Κουρμαδιάς, Νίκος Κολιόπουλος, Μαριάννα Λιαναντωνάκη, Δημήτρης Κρασσάς, Λεωνίδας Λιγάτος. Άλκηστις Καραλή, Ελένη Λιάτη, Εύη Κρίθαρη, Νατάσα Καρβελά, Θεοδώρα Καραδάκη και Ελένη Λυμπεροπούλου- εξετάζοντας διαφορετικές ενότητες του βιβλίου ο καθένας.

Το βιβλίο «Η Γοητεία των Μαθηματικών» του Serge Lang επέλεξε ο Χρήστος Κουγιανός   αναλύοντας τις τρεις  διαλέξεις του συγγραφέα.

Τέλος η ομάδα των μαθητριών Μαρίας Καρκαντζού, Εύας Κεραμάρη και Χαράς Λίτου  εργάσθηκαν πάνω στη θεματολογία του βιβλίου «Το Παράδοξο του Αϊνστάιν» του Colin Bruce και παρουσίασαν αποσπάσματα του στην τάξη με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

 

 

   Δείτε τι έγραψαν οι μαθήτριες του Α2 Μαρία Καρκαντζού, Εύα Κεραμάρη και Χαρά Λίτου.

 

 

Άρτεμις Μώρου

Μαθηματικός