Άσκηση, διατροφή και περιβάλλον

 

 

 

Στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων εκπονήθηκε από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής  κ. Γεώργιο Κάτσικα και κ. Γεώργιο Συμεωνίδη, σε συνεργασία με 30 μαθητές του σχολείου, πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Άσκηση, Διατροφή και περιβάλλον».

Σκοπός του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών σε θέματα διατροφής σε συνδυασμό με την άσκηση, καθώς και της διατροφής σε σχέση με το περιβάλλον.

Οι στόχοι που τέθηκαν ήταν οι ακόλουθοι:

Οι δράσεις που αναπτύχτηκαν ήταν:

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε, στις 27 Απριλίου, ημερίδα στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Αναβρύτων με την παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων. Μαθητές και καθηγητές του 4ου Λυκείου Αμαρουσίου και του Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων παρουσίασαν τις εργασίες τους. Η διατροφολόγος-διαιτολόγος  κ. Τίντα Καμπιτζόγλου ανέπτυξε το θέμα:   «Διατροφή στην εφηβεία»,  που κίνησε το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών και προκάλεσε πληθώρα ερωτήσεων.
 

Ευχόμαστε σε όλους να εφαρμόσουν τις καλές συμβουλές και τις λεπτομερείς οδηγίες για την σωστή διατροφή και άσκηση, ώστε να δουν γρήγορα αποτελέσματα!

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Γεώργιος Κάτσικας

Γεώργιος Συμεωνίδης