Το περιοδικό ποικίλης ύλης του Β4

 

 

 

Αγαπητοί επισκέπτες,
(μιας και αυτή η εφημερίδα δεν απευθύνεται μόνο σε μαθητές των Αναβρύτων)

Η εφημερίδα αυτή προοριζόταν για τον Ιανουάριο το αργότερο. Δυστυχώς, τα καθήκοντά μας αποτέλεσαν εμπόδια γι' αυτήν την καθυστέρηση. Επιτέλους, όμως, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας την παραδώσω.

Η ψηφιακή αυτή εφημερίδα περιέχει θέματα ανάλαφρα και <<εύκολα>>. Οι εποχές είναι δύσκολες πόσο μάλλον για μας που ‘μαστε και στην ηλικία. Τα συναισθήματα σ’ αυτήν την φάση της ζωής μας βιώνονται τρομερά έντονα, τουλάχιστον απ’ την εμπειρία μου κι αυτός είναι ο βασικός σκοπός αυτής της εφημερίδας, η έκφραση, το προϊόν αυτών των βιωμάτων. Θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε από τεύχος σε τεύχος τα πολιτικά και γενικά τα κατηγορηματικά μας άρθρα μιας και αυτή η πρωτοβουλία πάρθηκε χάρη στην καθηγήτριά μας Κα Παπαχειμώνα (Πολιτικό και Κοινωνικό Δίκαιο) και μιας κι αυτά τα θέματα είναι τα πιο επίκαιρα και πιο αντιπροσωπευτικά των χρόνων αυτών. Ελπίζω προσωπικά στην μεγαλύτερη και ευρύτερη ηλικιακά συμμετοχή σ’ αυτήν την ιδέα και σας καλώ να συμμετάσχετε και να καταθέτετε τις απόψεις σας για την καλύτερη ψυχαγωγία κι ανταλλαγή πληροφοριών όλων μας.

Πέρα απ’ τις βασικές, όμως, πληροφορίες θα ‘θελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μου μαζί σας. Πιεσμένη και προβληματισμένη υποδέχομαι φέτος αυτές τις γιορτές με μια νοσταλγία για παλιότερα πιο ελεύθερα και ξέγνοιαστα χρόνια κάνοντας τους γύρω μου να αναρωτιούνται: Γιατί δεν χαιρόμαστε απλά που είμαστε υγιείς και εδώ; Και κλείνω μ’ αυτό… μια προτροπή… απλά χαρείτε… κλείστε τα μάτια και σταματήστε μισό λεπτό σε μια γρήγορη πορεία σας, κοιτάξτε μέσα και δείτε τα θα βρείτε, χαμογελάστε και σκεφτείτε πόση αγάπη παίρνετε και δίνετε, διότι αυτή θα μας κρατήσει.

Απολαύστε και κρίνετε επιεικώς,
με ενθουσιασμό και επιφύλαξη

Σοφία  Στελλάτου
(μάλλον αρχισυντάκτρια)

ΥΓ: Τα σχόλιά σας, τις προτάσεις σας για το όνομα της εφημερίδας και ότι άλλο, τα περιμένουμε στο email: sofia_stellatou@yahoo.gr

 

 

Κριτική θεάτρου: Η Φόνισσα

 

του Νικόλα Χειμάρα

 

Snowboard

 

Διαβάστε το άρθρο των Αλέξανδρου Φούφα & Θωμά Πλουμιδάκη

Τα περί κάλλους... αυτό το χειμώνα

 

της Σοφίας Στελλάτου

Από το εδώ και το τώρα μέχρι το άπειρο και ακόμη παραπέρα.

 

Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να μοιραστώ τους απαισιόδοξους συλλογισμούς μου
με ένα ευρύτερο κοινό, γιατί βαρέθηκα να με ακούω...

 

του Φοίβου Σύρου

Ο Αστυνόμος Στεργίου πήγε στον τόπο του συμβάντος, στο περίφημο κτήμα του Αθανασίου Μακαντάση, ενός από τους πλουσιότερους άντρες της Χώρας. Ποιός ήταν ο λόγος που έφερε σε απόγνωση το μεγάλο μεγιστάνα, σε σημείο που να θέσει τέρμα στη ζωή του; ....

 

Διαβάστε το αστυνομικό πρόβλημα της Σοφίας Σπυροπούλου

Εξερευνώντας το άλσος Συγγρού με ποδήλατο

 

των: Χρήστου Στεφανάτου, Λεωνίδα Κολοβού & Στέφανου Παυλόπουλου