Όμιλοι 2018-2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
2:10-3:40 2:10-3:40 2:10-3:40 2:10-3:40 2:10-4:25
κ. Χούσου κ. Γιανναρά κ. Χαρίτος κ. Γκυρτής κ. Ναϊσίδου
κ. Βολυράκη & κ. Γρηγοροπούλου κ. Γεωργούδη κ. Καραγιαννίδου κ. Μπέττας  
    κ. Δημοπούλου  

 

Έντυπο αίτησης για συμμετοχή σε όμιλο

 

α/α

Υπεύθυνοι Καθηγητές

Θέμα

Ώρες/Εβδ

 

1

Κώστας Χαρίτος (ΠΕ04.02)

Χημεία, πείραμα και καθημερινή ζωή

Τετάρτες (εργαστήριο χημείας) 2:10 - 3:40 μμ

 

Ο όμιλος Χημείας του σχολείου μας, σε συνεργασία με την καθηγήτρια των Αγγλικών Στέλλα Βολυράκη, στα πλαίσια του δικτύου e-twinning, συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα “Crazy about Labs”. Σε συνεργασία με σχολεία της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, οι μαθητές του ομίλου σχεδιάζουν, υλοποιούν και παρουσιάζουν πειράματα Φυσικών Επιστημών. Μία πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο του παραπάνω σήματος. Το έργο τιμήθηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (National Quality Label).

2

2

Θανάσης Γκυρτής (ΠΕ03)

SATs

Πέμπτες (αίθουσα 3) 2:10 - 3:40 μμ

2

3

Ελένη Χούσου (ΠΕ86)

Προγραμματισμός Υπολογιστών με Java

Δευτέρες (εργαστήριο πληροφοριοκής) 2:10 - 3:40 μμ

2

4

Ευαγγελία Καραγιαννίδου (ΠΕ06)

The Anavryta MUN Club (Προσομοιώσεις συνεδριάσεων του ΟΗΕ στην Αγγλική γλώσσα)

Τετάρτες (αίθουσα 2) 2:10 - 3:40 μμ

 

2

5

Σοφία Ναϊσίδου (ΠΕ11)

«Οι επιστήμες συναντούν τον αθλητισμό»

Παρασκευές (εκτός κεντρικού κτηρίου) 2:10 - 4:25 μμ

3

6

Δημήτρης Μπέττας (ΠΕ02)

«Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής»

Πέμπτες (εργαστήριο πληροφοριοκής) 2:10 - 3:40 μμ

  • Δείτε την ταινία που γύρισαν οι μαθητές του Ομίλου και συμμετείχε στο 11ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών του εκπαιδευτικού προγράμματος "ΠΑΜΕ Σινεμά" υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας. Το σενάριο, τα ποιήματα που διαβάζονται και η μουσική αποτελούν πρωτότυπες δημιουργίες των μελών του Ομίλου μας.

2

7

Βαρβάρα Δημοπούλου (ΠΕ02)

«Επιχειρηματολογία-Αντιλογία»

Πέμπτες (αίθουσες 18 & 17) 2:10 - 3:40 μμ

2

8

Δήμητρα Γιανναρά (ΠΕ07)

«Ταξιδεύοντας στο Γερμανικό Πολιτισμό μέσω κινηματογράφου»

Τρίτες (αίθουσα 7) 2:10 - 3:40 μμ

2

9

Στέλλα Βολυράκη (ΠΕ06) &
Σωτηρία Γρηγοροπούλου (ΠΕ78)

«Όμιλος Θεάτρου»

Δευτέρες (αίθουσα 18) 2:10 - 3:40 μμ

  • Θεατρική παράσταση 'Περί ορισμένων περιορισμών' και συμμετοχή στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, στη Νεανική Εστία του Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου (Πολύδροσο).

2

10

Κάρεν-Τζίνα Γεωργούδη (ΠΕ08)

«Δημιιουργική έκφραση»

Τρίτες (αίθουσα 2) 2:10 - 3:40 μμ

2

 

ΟΜΙΛΟΙ

 

Κανονισμός λειτουργίας ομίλων 2018-2019

 

Για την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων των μαθητών, τόσο του Προτύπου Πειραματικού Σχολείου (Π.Π.Σ.) όσο και των δημόσιων σχολικών μονάδων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής του, με απόφαση του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ.), που εγκρίνεται από τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δημιουργούνται όμιλοι και ρυθμίζονται τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας τους. Οι όμιλοι λειτουργούν πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα ο καθένας, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση.

 

Οι όμιλοι αφορούν γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία όπως τα εικαστικά, ο αθλητισμός κ.ά., ώστε να δημιουργούνται πυρήνες δημιουργικότητας και αριστείας που αξιοποιούν τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, χωρίς να υπονομεύεται η κοινωνικοποίησή τους.

 

Η εγγραφή των μαθητών των Π.Π.Σ. στους ομίλους γίνεται με αίτηση των ασκούντων τη γονική τους μέριμνα στο ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του δασκάλου του μαθητή και του διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτά, προκειμένου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και του διευθυντή της σχολικής μονάδας και του αρμόδιου συντονιστή του μαθήματος στο Π.Π.Σ., προκειμένου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η εγγραφή των μαθητών στους ομίλους για μαθητές που φοιτούν στις δημόσιες σχολικές μονάδες μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής γίνεται με απόφαση του ΕΠ.Ε.Σ. του Π.Π.Σ. με το οποίο συνδέονται τα σχολεία αυτά, ύστερα από αίτηση των ασκούντων τη γονική μέριμνα στο Ε.Π.Ε.Σ. και σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου σχολικού συμβούλου και του διευθυντή του σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής. Αν δεν λειτουργούν όμιλοι στο συγκεκριμένο Π.Π.Σ. για το γνωστικό τομέα για τον οποίο ενδιαφέρονται οι μαθητές, μπορεί να εγγραφούν σε ομίλους γειτονικού Π.Π.Σ., εφόσον αυτοί λειτουργούν, με την ίδια διαδικασία.

 

Αριθμός μαθητών, παρακολούθηση, ωράριο λειτουργίας