Σχολικό έτος 2007-2008

Η Γιορτή της 25ης Μαρτίου

 

 

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου το πρωί στο Πέτρινο Κτίριο που μας παραχώρησε ευγενικά το Ι.Γ.Ε. (πάνω από το χώρο στάθμευσης του Κτήματος Συγγρού), έγινε η σχολική γιορτή του Λυκείου μας για την Εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Αυτή τη φορά επικεντρωθήκαμε στα έργα τέχνης που αναφέρονται στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Μέσα από την προβολή έργων ζωγραφικής και χαρακτικής ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών προσπαθήσαμε να μπούμε στο πνεύμα της εποχής και να ζωντανέψουμε το παρελθόν. Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς οι νεοέλληνες βλέπουμε τους αγωνιστές του ’21, τους αντιπάλους τους, τις μάχες και τις διαμάχες τους με τα μάτια των σύγχρονών τους καλλιτεχνών αλλά και των μεταγενέστερων που εμπνεύστηκαν από τον Αγώνα. Η δική τους υποκειμενική άποψη σε μια εποχή χωρίς κάμερες και δορυφόρους έγινε για μας ιστορική πηγή.

Τα κείμενα που συνόδευαν την προβολή έγραψε ο κ. Παναγιώτης Σαβοριανάκης και τα ερμήνευσαν με ζωντάνια μαθητές της Α’ και Β’ τάξης. Δεν έλειψαν και τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν με την καθοδήγηση της κ. Ειρήνης Σαλίμπα και τα τραγούδια της χορωδίας που δίδαξε ο κ. Αιμίλιος Μπάλτας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα πρόγραμμα ελληνικών χορών που δίδαξε στα παιδιά η κ. Αλίκη Αναγνωστοπούλου. Την επιμέλεια των μηχανημάτων είχαν οι κ.κ. Αναστασία Καρακίτσου και Στέλιος Χατζηθεοδωρίδης.

Δικαία Κάλφα

Φιλόλογος