Εκδήλωση για το μάθημα της Θεατρολογίας της Α' Λυκείου

 

 

 

 

 

Την Τρίτη 4 Μαΐου 2010, με τη λήξη των μαθημάτων της θεατρολογίας, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο σκηνοθέτης κ. Χρήστος Δήμας, προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές και τις μαθήτριες για θέματα σχετικά με τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

Ο Χρήστος Δήμας αναφέρθηκε στις προσωπικές του εμπειρίες, πώς κάποιες ταινίες επέδρασαν στη ζωή του και στις αποφάσεις του για το επαγγελματικό του μέλλον, αλλά και σε ζητήματα που αφορούσαν τον τρόπο δουλειάς του σκηνοθέτη και των ηθοποιών σε ένα θεατρικό έργο, σε ένα κινηματογραφικό έργο και σε μια τηλεοπτική σειρά.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ταινίες του και τηλεοπτικές σειρές, αρκετές από τις οποίες ήταν γνωστές στους μαθητές.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, δεδομένου ότι αρκετοί μαθητές έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και σκέφτονται σοβαρά αυτόν το χώρο και για μελλοντική επαγγελματική δραστηριοποίηση.

 

Σύντομο βιογραφικό του σκηνοθέτη

 Ο Χρήστος Δήμας γεννήθηκε το 1969 στην Ελευσίνα. Σκηνοθέτησε     τις μικρού μήκους ταινίες: Ένας Ουρανός γεμάτος αστέρια (1995), Tender (1997), Ανάσα (1998), Αμερικανός (1999). Το 2000 προβλήθηκε το Τέσσερα (οι τέσσερις μικρού μήκους του ταινίες, που γεφυρώνονται με κινηματογραφικά σχόλια του σκηνοθέτη). Το 2001 γυρίζει την πρώτη του μεγάλη μήκους ταινία, Οι ακροβάτες του Κήπου, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του (εκδ. Καστανιώτης). Έχει σκηνοθετήσει για το θέατρο, την τηλεόραση, καθώς επίσης μουσικά βίντεο, και διαφημίσεις. Τελευταία μεγάλη επιτυχία ήταν η ταινία του Νήσος (2010).

Ιωάννα Κουραμπέα,

Φιλόλογος

 

 

 

 

Στιγμές από τη διάλεξη