Οι εξαρτήσεις από το διαδίκτυο, το τσιγάρο, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

 

 

 

 

Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 και ώρες 11.00-14.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας  ημερίδα  κατά των εξαρτήσεων, από το κέντρο πρόληψης του Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ».

Οι  εισηγήσεις  έγιναν από την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου «ΠΡΟΝΟΗ» κ. Βασιλική Αλεξάκη, και συμμετείχαν μαθητές της Α τάξης. Η εισηγήτρια αναφέρθηκε στις εξαρτήσεις από το διαδίκτυο, το τσιγάρο, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και χρησιμοποίησε σύγχρονα μέσα προβολής (βίντεο, διαδίκτυο, διαφάνειες κ.α.).

Η εκδήλωση είχε βιωματικό χαρακτήρα και βασίστηκε στη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων με μαθητές και εκπαιδευτικούς, γύρω από το θέμα των εξαρτήσεων.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε συνέντευξη της κ. Αλεξάκη στην Ηρώ Θεοδωρακοπούλου για το διαδικτυακό ραδιόφωνο ( European School Radio).

Η εκδήλωση αυτή έδωσε την ευκαιρία να εγκαινιαστεί μια συνεργασία του σχολείου μας με το Κέντρο πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», στο επόμενο διάστημα και κυρίως την επόμενη σχολική χρονιά , με την πραγματοποίηση ημερίδων, σεμιναρίων και τη δημιουργία ομάδας εφήβων, σε συνεργασία με την κ. Αλεξάκη. Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία και σε εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να συμμετέχουν σε προγράμματα Αγωγής Υγείας και σεμινάρια την επόμενη σχολική χρονιά.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στην κ. Αλεξάκη Βασιλική για την πραγματοποίηση αυτής της Ημερίδας, αλλά και ευρύτερα στη Διοίκηση του Κέντρου «ΠΡΟΝΟΗ», για την ανάπτυξη τέτοιων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τα σχολεία.

Τέλος, θα πρέπει να πούμε ότι οι δραστηριότητες αυτές εντάσσονται στα πλαίσια της προσπάθειας του σχολείου μας να συνδεθεί με την τοπική και την ευρύτερη κοινότητα, αλλά και να παράσχει κοινωνική και πολιτική αγωγή στους μαθητές . Ταυτόχρονα, η δράση αυτή όπως και άλλες αποτελούν μέρος του σχεδίου δράσης, που αναπτύσσει το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος Αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων, και του εσωτερικού σχολικού κανονισμού, που επιδιώκει να θεσμοθετήσει, προκειμένου να διασφαλίζεται η αρμονική και γόνιμη συνεργασία όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας (μαθητές, καθηγητές, γονείς).
Ηλίας Κουρκουλάκος,

Φιλόλογος

 

 

Ανακοίνωση στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ