Το εξώφυλλο του τεύχους

 

 

 

Ομιλία του κ. Παναγιώτη Τσούτσου, Μαθηματικού - Διευθυντή του Ενιαίου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων, που εκφωνήθηκε την 9η Φεβρουαρίου 2000, στην Αρχαιολογική Εταιρεία, στην Ημερίδα για την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων.

 

Κύριε Πρόεδρε - Κυρίες και Κύριοι,

Μέλη του Συλλόγου των Αποφοίτων του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων.

 

Με μεγάλη μας χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση να εορτάσουμε μαζί σας την επέτειο των 50 χρόνων από της ιδρύσεως του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων. Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε κ. Πρόεδρε ότι, παρά τις όποιες τυπικές και ουσιαστικές αλλαγές που επήλθαν στα Ανάβρυτα με την εφαρμογή των Νόμων 309/76, 1566/86 και 2525/97, εμείς ως καθηγητές του Πειραματικού Γυμνασίου και του Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων, πέρα από τις υποχρεώσεις μας για την εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καλλιεργούμε με ιδιαίτερη αγάπη την ψυχή και το πνεύμα των νέων, αναπτύσσουμε κοινωνική και ηθική συνείδηση και δημιουργούμε ισχυρότερους χαρακτήρες με μία ευρύτερη αντίληψη του κόσμου και της ζωής. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι και οι σημερινοί νέοι πρέπει να πάρουν τόσα, όσα πήρατε και εσείς από τα Ανάβρυτα.

Η αλήθεια είναι ότι, τα όσα πήρατε μας εμπνέουν και μας δημιουργούν υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα μαθητές και καθηγητές να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις εκάστοτε εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και να οδηγούμε τα Ανάβρυτα στις πρώτες θέσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων (Δημοσιεύματα της εφημερίδας ΒΗΜΑ της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου 1999 και Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 1999).

Θέλουμε επίσης να σας τονίσουμε ότι ο Σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τον άξιο και δυναμικό Πρόεδρο (και Πρόεδρο Εφετών) κ. Ιωάννη Δαβίλλα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτρέψουμε την υλοποίηση των σκοτεινών σχεδίων, ορατών και αοράτων φορέων που επιδιώκουν την απομάκρυνση των Σχολείων από το χώρο των Αναβρύτων.

Με την πεποίθηση ότι θα σας έχουμε συμπαραστάτες στους αγώνες μας, σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στις εκδηλώσεις σας.

Σας ευχαριστώ,

Παναγιώτης Τσούτσος

Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων το 2000

 

 

 

 

 

Από τη σελίδα 20 της έκδοσης

 

 

Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗ