Αποφοίτηση 2010

 

 

Χαιρετισμός του Διευθυντή

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

 Τώρα που ξεκινάτε τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής, θέλω να σας βεβαιώσω ότι δε ζητήσαμε ποτέ αποδείξεις των προθέσεών σας: ήμασταν πάντοτε σίγουροι ότι εκεί, στην αυλή του Σχολείου μας τρέφατε τα πιο όμορφα όνειρά σας. Εκεί γεννήθηκαν οι ωραιότερες σκέψεις, το μερίδιο της ζωής που δε μπορεί κανείς να σας στερήσει. Εκεί, στις γωνιές της σιωπής και των ψιθύρων, σας δίναμε κουράγιο να πιστεύετε στον αγώνα σας και να θυμάστε ότι ο Θεός δίνει σε όλα τα πλάσματα τροφή – δεν τη ρίχνει όμως στη φωλιά τους.

Στα έξι χρόνια που περάσαμε μαζί είχα τη χαρά να σας καμαρώνω να δίνετε αποφασιστικά τις μάχες σας – για να μη σας προλάβει ο καιρός.

Έτσι και τώρα, στο δεύτερο κύκλο της ζωής σας, σας ζητώ να κόψετε τους κόμπους του φόβου με το σπαθί της νιότης, να είστε πάντα έτοιμοι για κάθε πρόκληση – δεν ωφελεί το παράπονο. Να μην αφήνετε ποτέ να γίνει το όνειρό σας πεπρωμένο. Φτάνει μόνο ένα αλέτρι να βρεθεί σε ένα χαρούμενο χέρι. Φτάνει να ανθίσει μόνο λίγο σιτάρι για τις γιορτές, λίγο κρασί για τη θύμηση, λίγο νερό για τη δίψα…

Σας εύχομαι με την καρδιά μου να έχετε υγεία, να πετύχετε τους στόχους σας, να γελάτε ευτυχισμένοι, να δίνετε χαρά σ’  αυτούς που σας αγαπούν. Να πιστέψουμε και ΄μεις ότι εκπληρώσαμε τον προορισμό μας.

Συγχαίρω τους γονείς σας γι’ αυτά που σας χάρισαν για την αγάπη και τη φροντίδα τους. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας προς το Σχολείο.

Καλά αποτελέσματα σε όλους τους μαθητές μας.

Καλό ταξίδι στη ζωή σας, «να χαμογελά ο Θεός στη φωτιά του ματιού σας».

 Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Δημογέροντας
 

 

 

 

 

Χαιρετισμός της Υποδιευθύντριας

Αγαπημένα μας παιδιά

Τώρα που ολοκληρώσατε τα 12 χρόνια της σχολικής σας ζωής, ας σας αποκαλύψουμε το μυστικό, που είχαμε κρυμμένο: για μας τους καθηγητές σας, εσείς ήσασταν πάντα η κινητήρια δύναμη που μας ενεργοποιούσε και μας παρότρυνε κάθε μέρα να αφήσουμε κατά μέρος τα προσωπικά μας ζητήματα και να αφιερωθούμε σε σας. Κι αν μερικά μαθήματα σας φαινόταν ανιαρά ή και άχρηστα, μετά από μερικά χρόνια θα τα αναπολείτε και θα ευχόσαστε να τα παρακολουθήσετε από την αρχή!

Η ζωή ανοίγεται μπροστά σας κι εσείς είστε έτοιμοι να την κατακτήσετε. Το σχολείο προσπάθησε να σας εφοδιάσει για την νέα σας πορεία. Κρατήστε το φυλαγμένο στην καρδιά σας και εμπνευστείτε απ' αυτό!

Καλή επιτυχία στους στόχους σας και  εκπλήρωση των ονείρων σας!

Με πολλή αγάπη

Μαρία  Παπαδάκη
 

 

 

 

 

Ο αποχαιρετισμός των σημαιοφόρων μας

Αγαπητοί δάσκαλοι, γονείς και συμμαθητές, 

 Χαιρόμαστε, που σας βλέπουμε σήμερα σε μια σημαντική στιγμή για μας, την αποφοίτησή μας. Είναι τιμή μας, που μας ανατέθηκε να πούμε δύο λόγια για τις εμπειρίες μας στ’ Ανάβρυτα. 

Είμαστε στο τέλος ενός ταξιδιού, που μας έφερε πιο κοντά στους στόχους μας, και που φυσικά διεκπεραιώθηκε στο χώρο των Αναβρύτων, ενός σχολείου με σπουδαία ιστορία, το οποίο μάλιστα φιλοξενεί πλήθος λαμπρών προσωπικοτήτων στους καταλόγους των αποφοίτων του.

Εκτός όμως από την ιστορία τους, τα Ανάβρυτα έχουν ως κύριο γνώρισμά τους το αδιαμφισβήτητης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον τους. Μέσα σ’ αυτό ο μαθητής διδάσκεται το σεβασμό προς τη φύση και η μόρφωση αποκτά ιδιαίτερο νόημα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, ότι το σχολείο μας συγκεντρώνει μαθητές από διαφορετικές περιοχές λόγω της φήμης του.

Συγκεντρώνει, όμως, και καθηγητές με επιστημονική κατάρτιση και πείρα, οι οποίοι γνωρίζοντας πόσο βαθειά έχει διεισδύσει η παραπαιδεία στους κόλπους της εκπαίδευσης, χωρίς να εθελοτυφλούν, προσπαθούν με κάθε μέσο να τελειοποιήσουν τις γνώσεις μας.

Αν σ’ αυτό μάλιστα προσθέσουμε την εύθυμη διάθεση, την κατανόηση και το προσωπικό ενδιαφέρον, που επέδειξαν ιδιαίτερα τους τελευταίους δύσκολούς μήνες, σκιαγραφούμε το πορτρέτο του φιλότιμου εκπαιδευτικού. Αυτό, βέβαια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς το ειλικρινές ενδιαφέρον και πάθος, που επιδεικνύουν για τη δουλειά τους. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα πλαίσιο, όπου αξιοποιούνται οι ιδιαίτερες ικανότητες κάθε μαθητή, ώστε να προοδεύσει στον δικό του τομέα.

Τα τρία τελευταία χρόνια πέρασαν γρήγορα, ευχάριστα και εποικοδομητικά. Δημιουργήσαμε φιλίες, που ελπίζουμε να διατηρήσουμε ζωντανές στη μετέπειτα ζωή μας, και μοχθήσαμε για τα όνειρά μας. Παρά τις δυσκολίες, που προδιαγράφονται για τη γενιά μας, οπλισμένοι με τις γνώσεις, τη γενικότερη παιδεία και τους δεσμούς, που δημιουργήσαμε στην τρίχρονη πορεία στη σχολή Αναβρύτων, μπορούμε να ενατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Με τις καλύτερες ευχές για ένα ξεκούραστο και ξέγνοιαστο, επιτέλους, καλοκαίρι και για μία φωτισμένη σταδιοδρομία σε όλους,

Δημήτρης Αβραμίδης

Γιώργος Γουρτσελίδης
 

 

 

 

 

Η αποφοίτηση της Γ' Λυκείου

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 19 Ιουνίου 2010, η Γ΄ Λυκείου του Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων συγκεντρώθηκε όλη για τελευταία φορά, αυτή την φορά όχι στο Άλσος Συγγρού, αλλά σε έναν άλλο εξίσου δροσερό κήπο, στην Βορέειο Βιβλιοθήκη που ο Δήμος Αμαρουσίου μας παρεχώρησε με προθυμία. Ήταν μια τιμητική βραδιά που ετοίμασε με πολλή φροντίδα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων των Αναβρύτων.

Οι φετινοί τελειόφοιτοι, όχι πια μαθήτριες και μαθητές, αλλά δεσποινίδες και κύριοι, με την φρεσκάδα της ηλικίας τους, την χαρά στα μάτια τους, την ανακούφιση για το τέλος των εξετάσεων, την προσμονή των καλών αποτελεσμάτων ήρθαν για να

παραλάβουν τα αναμνηστικά τους από την φοίτησή τους επί τρία χρόνια στο Λύκειο. Μαζί τους οι γονείς τους και πολλά αδέλφια, άλλα μεγαλύτερα που και κείνα είχαν ζήσει παρόμοιες εκδηλώσεις, άλλα μικρότερα με μια δόση ζήλειας μέχρι να ΄ρθει και η δική τους σειρά…
 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων κ. Εμ. Παλληκαράς τους απηύθυνε χαιρετισμό και τους ευχήθηκε πραγματοποίηση των ονείρων τους.  Ο Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων κ. Κων. Δημογέροντας τους θύμισε αξέχαστες σχολικές στιγμές, τους  συμβούλευσε για την καλή ευόδωση των στόχων τους και τους ζήτησε να μην ξεχάσουν το Σχολείο τους. Στην συνέχεια οι δύο φετινοί σημαιοφόροι, ο Δημ. Αβραμίδης και ο Γεωρ. Γουρτζελίδης, εκφώνησαν τον δικό τους αποχαιρετισμό, όπως και ο πρόεδρος του μαθητικού δεκαπενταμελούς Σπ. Δημάκης.

Στο τέλος των ομιλιών ο Σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών απένειμε στους τελειοφοίτους τις αναμνηστικές πλακέτες, που θα τους θυμίζουν πάντα, τοποθετημένες στο γραφείο τους, τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, τα σχολικά.    Ένας–ένας προσήλθαν να παραλάβουν τα αναμνηστικά, ανάμεσα σε επευφημίες, χειροκροτήματα, ζητωκραυγές, αλλά και κάποια κρυφά δάκρυα... Να γινόταν να ξαναζήσουμε όσα πέρασαν από την αρχή, χωρίς να κάνουμε τα ίδια λάθη, εκμεταλλευόμενοι τον χρόνο μας καλύτερα, μένοντας πάντα ξένοιαστα παιδιά…

Ακολούθησαν  φωτογραφίσεις, η καθιερωμένη δεξίωση, κουβεντούλα, ανταλλαγή προσκλήσεων για τις διακοπές. Κάποιοι αποχώρησαν νωρίτερα, άλλοι έμειναν μέχρι αργά σχεδιάζοντας τις προσεχείς τους συναντήσεις…

Καλά αποτελέσματα και Καλό καλοκαίρι!
 

 

 

 

 

Η Γ' Λυκείου με πολλές αναμνήσεις και σκέψεις... αποχαιρετά το σχολείο

Όπως όλα τα όμορφα πράγματα έχουν κι ένα τέλος, έτσι και η σχολική μας σταδιοδρομία κάπου εδώ θα λάβει και αυτή τέλος. Τα μαθητικά χρόνια, όπως μας διδάξαν οι μεγαλύτεροι, είναι τα πιο ωραία κι όμως, όσο και αν ακούγεται περίεργο και  παράλογο, είναι μια μεγάλη αλήθεια.

Οι μαθητές της τρίτης Λυκείου πέρασαν μαζί τρία χρόνια κοινής πορείας, μα τώρα ήρθε η στιγμή ο καθένας να ανέβει το δικό του προσωπικό σκαλοπάτι και να σταδιοδρομήσει στη ζωή του. Πλήρωμα της ζωής είναι η κατάκτηση των προσωπικών υψηλών ή όχι στόχων και η προσφορά προς τους άλλους. Αξίες που τις μαθαίνεις είτε από την κοινωνία, είτε από την οικογένεια, είτε από το σχολείο. Πρέπει λοιπόν όλοι μας να κρατήσουμε στην καρδιά μας το σχολείο και να ανατρέχουμε και να το θυμόμαστε πολλές φορές όταν η καθημερινότητα μας κουράζει και μας απογοητεύει.

Τέλος αποχαιρετάμε όλοι μας με ιδιαίτερη συγκίνηση, ένα μοναδικό σχολείο, το οποίο μας δίδαξε πολλά και μας «γέμισε» με αρετές και εφόδια για την υπόλοιπη ζωή μας. Οφείλουμε να πούμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ σε όλους τους καθηγητές του σχολείου, που στάθηκαν δίπλα μας σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα, αλλά και που μας μετέδωσαν γνώσεις, όχι μόνο για τα μαθήματα, αλλά και για την ίδια τη ζωή. Το ταξίδι αυτό λοιπόν έλαβε τέλος και αισθανόμαστε ευγνώμονες, που φοιτήσαμε σε ένα τόσο καλό και πλουσιοπάροχο σε γνώσεις σχολείο.

 Γιώργος Κουγιανός
 

 

 

 

 

Αποχαιρετιστήριο από καθηγητές στους μαθητές της Γ' τάξης που ανοίγουν τα φτερά τους στη ζωή

 

Πέρασε ο τελευταίος χρόνος της μαθητικής σας ζωής που μαζί αναπτύξαμε τη δημιουργική μαθηματική σκέψη. Προσπαθήσαμε  και αναπτύξαμε πολλές δεξιότητες και ικανότητες με κυρίαρχη αυτή της κατανόησης συναρτησιακών σχέσεων, δηλαδή σχέσεων συμμετοχής των ποσοτήτων. Η τελευταία αυτή ικανότητα δεν είναι χρήσιμη μόνο στα Μαθηματικά και τη Φυσική, αλλά και στην κοινωνική μας ζωή, αφού και σ’ αυτήν υπάρχουν συναρτήσεις. Όπως, για παράδειγμα, η ευημερία ενός λαού εξαρτάται από την οικονομική ανάπτυξη κ.λ.π.

Δεν αναπτύξαμε μόνο την αφηρημένη σκέψη, αλλά δώσαμε έμφαση και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Ακόμα καλλιεργήσαμε τη  ηθική συνείδηση, την αισθητική και την ακριβολογία. Με όλες αυτές τις δεξιότητες και ικανότητες και με τα πρώτα στοιχεία εμπειρίας που θα αποκτήσετε, καθώς και με απόλυτη ευσυνειδησία, πιστεύω ότι θα καταδείξετε στη ζωή σας την αλήθεια η οποία επιβάλλεται, είτε το θέλετε, είτε όχι και θα πετύχετε τους στόχους στη ζωή σας.

Πάντα να θυμάστε τη ρήση του Πλάτωνα στην είσοδο της Ακαδημίας του: «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω».

 

Καλή σταδιοδρομία

Στέφανος Μέτης

Μαθηματικός

 

 

Αγαπημένα μου παιδιά, σας εύχομαι υγεία, πάντα επιτυχίες στις προσωπικές σας επιδιώξεις και να ζήσετε δημιουργικά σ’ έναν κόσμο ειρηνικό.

 

Με αγάπη η καθηγήτριά σας

Ελένη Μαργαρίτου

Φιλόλογος

 

 

Σας ασπάζομαι με δύο παπαδιαμαντικά αποσπάσματα: α) «Η αθανασία είναι τόσον ιδιότροπος και αναγνωρίζεται υπό τοσούτον παραδόξους συνθήκας, ώστε ενώ βίου ολοκλήρου αγών αδυνατεί να την επιτύχη, την επιτυγχάνει πολλάκις μία λέξις, μία κίνησις, εν βήμα προς τα εμπρός» (Ηρωϊκός αντίπαλος) και β) «Ο έρως ηράσθη της ψυχής, η ένωσις αυτών παρήγαγε την ανθρωπότητα» (Η Γυφτοπούλα). Αν στα μονοπάτια της γνώσης δεν τα γευτείτε εγκαίρως, τότε τουλάχιστον να έχετε υπ’ όψιν σας τη σκέψη ενός νεωτέρου διανοητή: «Απ’ όλα προτιμώ περισσότερο τη μετριοφροσύνη των αμόρφωτων» (Π. Κονδύλης).

 

Νικόλαος Α. Ε. Καλοσπύρος,

Φιλόλογος

 

 

Στον καινούριο δρόμο που ανοίγεται μπροστά σας, εύχομαι να είστε το φως που διαλύει τα σκοτάδια με τη δύναμη της αγάπης, της αλήθειας και της ελευθερίας. Οι επόμενες γενιές να σας θυμούνται με ευγνωμοσύνη και να ευλογούν το σχολείο που μέσα του σφυρηλατηθήκατε στις μεγάλες αξίες και τα ιδανικά!

 

Αναστασία  Ζ.  Καρακίτσου

Θεολόγος

 

 

Η μαθητική ζωή τελειώνει λοιπόν. Αρχίζει η φοιτητική και μετά ο αγώνας για την επαγγελματική ζωή σας. Και θα τα καταφέρετε σ’ όλα το ίδιο δυναμικά όπως και στο Λύκειο. Όλες οι γενιές αγωνίζονται στα πλαίσια των συγκεκριμένων κοινωνικοπολιτικών δομών και δεδομένων. Θα δώσετε τον καλόν αγώνα και στην ζωή και στην επιστήμη.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία και θυμηθείτε αυτό που είπε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:   «Δεν έχει σημασία το αξίωμα, αλλά η αρετή, όπως ούτε σημασία έχει η δύναμη ή η αδυναμία, αλλά η ψυχή. Ο ουρανός δημιουργήθηκε για σένα, για σένα ανατέλλει ο ήλιος, για σένα αναβλύζουν οι πηγές. Για σένα θυσιάστηκε ο μονογενής υιός του Θεού. Αφού αυτός δεν σε περιφρόνησε, δεν αμελεί να σε φροντίζει, είναι δυνατόν να το πράξεις εσύ για τον εαυτό σου ή για άλλο άνθρωπο;»  

 

Δήμητρα Παυλάκου

Καθ. Πολιτικών Επιστημών

 

 

Το ξεκίνημα της νέας σας πορείας αρχίζει. Έχοντας στο μυαλό σας τις συμβουλές όλων μας ανοίξτε τα φτερά σας για να αλλάξετε τον κόσμο, προσπαθήστε να θέσετε στόχους υψηλούς και να κατακτήσετε νέα πεδία με γνώμονα την ηθική και το σεβασμό προς τον εαυτό σας και προς τους άλλους.

 

Δρ. Σωτηρόπουλος Νικόλαος

Μαθηματικός

 

 

Σε τυχαίες ακόμα και άκαιρες στιγμές θα θυμάμαι την Αλεξάνδρα να λέει: 40 μέρες ακόμη, κυρία (από πότε οι γυναίκες πάνε στο στρατό;)… Την Κατερίνα να προσπαθεί να ξεκινήσει ένα δοκίμιο περί αισιοδοξίας και να το διακόπτει βέβαια για να γίνει και μάθημα. Και τον Κώστα να καταφέρνει και να έχει στιλ και να μην έχει πρόσωπο. Ο Σπύρος που, παρά την κατεύθυνση που ακολούθησε, είχε πάντα μια δουλειά, σα να λέμε ένα δικαστήριο ή να δώσει μια νομική συμβουλή. Σήμερα το πρωί είδα τη Νιόβη, μια αντίθεση στο γενικό μετα-εξεταστικό κλίμα. Καμιά επιπόλαιη αισιοδοξία. Ένα παιδί που αξίζει για τις εσωτερικές του σκέψεις. Η Δήμητρα σε μια στιγμή απελπισίας- νομίζω εκεί στο ποίημα της Πολυδούρη-, με καλεί στην Πάρο για να συμμετέχω στο ‘εργοτάξιο’ διακοπών που έφτιαξε με τους συμμαθητές της. Με συμπαθεί άραγε αυτό το κορίτσι ή σκεφτόταν πώς θα με ξεκάνει; Θα σας πω κι ένα μυστικό, να μη το μάθει όμως κανείς. Επί ένα χρόνο η Φοίβη καταπίεζε το Δημήτρη μόλις ο έρημος άνοιγε το στόμα του για να πει, -τι νομίζετε-; Μάθημα και τίποτ’ άλλο.

Τα ονόματά σας είναι τυχαία επιλεγμένα καθώς όλοι σας συμμετείχατε σ’ αυτό που λέμε αγωνία στη διαδικασία για βαθιές αλλαγές στην προσωπική σας ζωή κι εκφραζόσαστε καθημερινά με πειθαρχία, με εξάρσεις, με ολιγωρία ή με φλυαρία, ανάλογα με την ένταση και το κλίμα της τάξης.

Αυτή η δυναμική προκαλεί και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ λόγο που χαίρομαι για την αποφοίτησή σας. Την αλλαγή καθημερινότητας μετά από δώδεκα χρόνια, σε ορίζοντες που θα καθορίσετε εσείς, με δυνατότητες προσωπικής επιλογής για το μέλλον σας.  

Νάστε τυχεροί, παιδιά μου, για τα επόμενα και σημαντικά.

 

Μαίρη Κωττούλα

Φιλόλογος

 

 

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σας!

 

Με αγάπη

Ελένη Γεωργακοπούλου

Μαθηματικός

 

 

 Θυμάμαι από τις πρώτες μέρες της συνάντησής μας στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, την ερώτηση της Μαριαλένας, «Τι γνώμη έχετε σχηματίσει για τα παιδιά της τρίτης;» Της απάντησα ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά θα πω τη γνώμη μου στο τέλος. Ε! να! Λοιπόν ! Έφτασε η στιγμή.

Καλή μου Μαριαλένα με κερδίσατε με τον αυθορμητισμό σας, την τρέλα της ηλικίας σας που δεν ξέφυγε ποτέ από τα όρια της ευπρέπειας, την ευγένειά σας και την προσπάθειά σας να πετύχετε το στόχο σας στις πανελλαδικές εξετάσεις διαβάζοντας με επιμέλεια.

Στη διάρκεια της διδασκαλίας έμαθα πολλά για σας, αφού μέσα από τις απόψεις σας ξεδιπλώσατε το χαρακτήρα σας. Πρόσεξα ότι είστε παιδιά με πολλά ενδιαφέροντα, με ευαισθησία και  με αίσθηση του χιούμορ.

Άραγε τι άλλο θα μπορούσε να επιθυμεί ένας δάσκαλος σε μια τάξη;

Το μάθημα μαζί σας ήταν χαρά. Ειλικρινά θα μου λείψετε. Σας εύχομαι κάθε δυνατή επιτυχία σε όποιους στόχους έχετε θέσει για τη ζωή σας και να θυμάστε ότι το σχολειό σας μπορεί να είναι ο τόπος συνάντησής μας. Μαθητές-Καθηγητές, κόντρα σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Νομίζω ότι και σεις νιώσατε ότι ,αυτή τη χρονιά στη δύσκολη προσπάθειά σας για επιτυχία, είχατε την ειλικρινή  συμπαράσταση  των καθηγητών σας.

 

Με τις θερμότερες ευχές μου.

Αγγελική Τριβυζά

Οικονομολόγος

 

 

Εύχομαι να διατηρήσετε τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των πρώτων νεανικών σας χρόνων, ώστε γρήγορα να αναλάβετε τα ηνία. Καλή τύχη σε όλους και όλες!

 

Ιωάννα Κουραμπέα

Φιλόλογος

 

 

Ξεκινάτε την ακαδημαϊκή σας πορεία σε εποχή δύσκολη για την πατρίδα μας, οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή. Θα πετύχετε και με τις δύσκολες συνθήκες εάν πιστέψετε σε αυτό που κάνετε, εάν αυτό που θέλετε γεμίζει την ψυχή σας. Μην επιζητήσετε τον εύκολο δρόμο, το αποτέλεσμα θα είναι πρόσκαιρο και χωρίς ιδιαίτερη αξία. Η πατρίδα μας χρειάζεται νέους και καθαρούς ανθρώπους, αποδείξτε ότι είστε καλύτεροι από τους γονείς και τους δασκάλους σας.

 

Με την πίστη ότι μπορείτε να κάνετε καλύτερο τον κόσμο.

Αντώνης Μαστραπάς

Φιλόλογος

 

 

Εύχομαι στο ΓΘ2, στο ΓΤ2 (που η γνωριμία μας κράτησε λίγο), στο Γ2 (παιδιά γνώριμα από το Α2), στο τμήμα της Λογικής και στα παιδιά του Προγράμματος για τα Μαθηματικά και τη Φυσική να αξιοποιήσουν τις μαθηματικές τους γνώσεις και δεξιότητες στις μελλοντικές τους δραστηριότητες είτε σε ακαδημαϊκό, είτε σε προσωπικό επίπεδο. Κάθε πρόοδο, ευτυχία και δημιουργικότητα!!

 

Άρτεμις  Μώρου

Μαθηματικός

 

 

Σας εύχομαι καλή πρόοδο και να συμβάλλετε, ώστε να πάει η ζωή και η χώρα μπροστά!

 

Γιώργος Παπαγιάννης,

Θεολόγος

 

 

Αγαπητά μου παιδιά

Σε λίγο αφήνετε το σχολείο σας και ξεκινάτε μια νέα πορεία ως ακαδημαϊκοί πολίτες. Κουραστήκατε πολύ και σας αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο».

Στην παρούσα συγκυρία «οι νόμοι» της αγοράς και του χρήματος δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο. Είχατε την τύχη να γεννηθείτε σε έναν ευλογημένο τόπο, που σας χρειάζεται γερούς, δυνατούς και δημιουργικούς. Ατενίστε το μέλλον με αισιοδοξία και είμαι σίγουρη, ότι εμείς οι δάσκαλοί σας θα καμαρώνουμε για τα επιτεύγματά σας, μέσα από οποιαδήποτε σχολή και στη συνέχεια επάγγελμα σας οδηγήσει η ζωή. Και να θυμάστε ότι πολλά από τα πολυτιμότερα πράγματα μας προσφέρονται δωρεάν, όπως η αγάπη, η φιλία, ο ήλιος ή η θέα από το λόφο της Πνύκας.

 

Η καθηγήτριά σας

Χριστίνα Στεφανή

Χημικός

 

 

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες

Σας εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας, να υλοποιήσετε τα όνειρά σας και να έχετε στη ζωή σας εσωτερική ευτυχία και επαγγελματική καταξίωση!

Καλή επιτυχία

 

από την καθηγήτρια σας των Αγγλικών

Ευαγγελία Βολάκου

I wish you ALL THE BEST!!!

 

 

Εύχομαι να είστε πάντα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και να κάνετε τις σωστές επιλογές στην ζωή σας για εσάς, την οικογένεια σας και την χώρα μας.                      

 

Ηλίας Μιχελακάκης

Φυσικός

 

 

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΧΕΔΑΡΙΟ

 

Για ένα διάστημα πήγαινε μπρος κυττώντας ταψήλου

Μετά που η στράτα γέμισε βρωμιές κυττούσε μπρος του.

Για  λίγο διάστημα που τούμενε ησχολήθη με κατόψεις.

Πάντως σα να ζητούσ’ ενδόμυχα ένα πρόσχημα,

και σκάρωσε το μύθο της γάτας π` έγλειφε τη λίμα

—φαίνεται θα ’ταν νόστιμη—

Κ’ έφυγε αναγλειφόμενος όπως εκείνη κι άλλοι . . .

(I.Σαρακηνός)

 

Για τους μαθητές μου, που ανοίγουν τώρα τα φτερά τους στο ταξίδι της ζωής

Αντώνιος  Άλεξ. Κρητικός

Φυσικός