Αποφοίτηση 2011

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων (Γυμνάσιο και Λύκειο) στις 11/6 διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με τη βοήθεια των μαθητών, τη φαντασμαγορική γιορτή αποφοίτησης στο Ξενοδοχείο «Σεμίραμις» στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.

Η εκδήλωση αποτελούνταν από τέσσερα μέρη:

Στο πρώτο μέρος, Οδοιπορικό στην Ιστορία, οι κύριοι ομιλητές αναφέρθηκαν στη συνεχή προσφορά των Αναβρύτων στην Ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, από το 1949 (ως Εθνικό Εκπαιδευτήριο), το 1971 (ως Πρότυπη Σχολή), το 1980 (ως Κλασικό Λύκειο) και το 1986 (ως Πειραματικό) μέχρι και σήμερα. Στα πλαίσια αυτής της αναδρομής, προσκεκλημένος και τιμώμενος ήταν ο Σύλλογος Αποφοίτων του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου, του οποίου μέλη-απόφοιτοι της δεκαετίας πενήντα και εξήντα ευχήθηκαν στους νέους απόφοιτους και δώρισαν ιστορικό υλικό εκείνης της περιόδου (σε ηλεκτρονική μορφή) στο Διευθυντή του Λυκείου.

Στο δεύτερο μέρος τιμήθηκαν οι συνταξιοδοτηθέντες καθηγητές. Τους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα ως ένδειξη αναγνώρισης του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά την υπηρεσία τους στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων.

Στο τρίτο μέρος απονεμήθηκαν πλακέτες στους αποφοιτούντες μαθητές.

Στο τέταρτο μέρος οι μαθητές τραγούδησαν και χόρεψαν, αποχαιρετώντας τη σχολική ζωή.

 

 

Ο Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου κ. Κωνσταντίνος Δημογέροντας απευθυνόμενος στους μαθητές που αποφοιτούν

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μανώλης Παλληκαράς

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και έχων το γενικό πρόσταγμα

     

Ο πρώην Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου  Αναβρύτων και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Τσούτσος κατά την παραλαβή τιμητικής πλακέτας.

Ο κ. Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64, Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων, απευθυνόμενος στους νέους απόφοιτους '11.

Ο Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Λουκάς Μίχας, αναλύοντας τα πράγματα από την οπτική γωνία των μαθητών.

 

 

 

 

Ο αποχαιρετισμός των σημαιοφόρων μας

Κύριε Διευθυντά, Κυρίες και Κύριοι Καθηγητές, Κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αγαπητοί Γονείς

Αγαπητοί συμμαθητές και συμμαθήτριες

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε τη λήξη ενός μεγάλου κεφαλαίου της ζωής μας. Από αύριο γυρνάμε σελίδα και από τη μαθητική περνάμε στη φοιτητική ζωή. Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιστήκαμε ώστε να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε σε μια μεγάλη δοκιμασία. Οποιαδήποτε όμως και αν είναι τα αποτελέσματα που θα φέρει η επόμενη εβδομάδα, αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δε σημαίνουν ένα τέλος αλλά μια νέα αρχή.

Θα θέλαμε πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε το Διευθυντή του Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων, καθώς και όλους τους καθηγητές μας, οι οποίοι, ο καθένας ανάλογα με την ειδικότητα του, μας βοήθησαν στη δύσκολη πορεία της προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η μετέπειτα ζωή μας θα είναι γεμάτη ευκαιρίες, τις οποίες θα κληθούμε να αποφασίσουμε αν θα εκμεταλλευτούμε ή όχι. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως μεγαλύτερη σημασία από κάθε αγαθό έχει να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας, καθένας από μας πρέπει μέσω του επαγγέλματος που θα επιλέξει να βοηθήσει τους συνανθρώπους του και να προσφέρει σε αυτούς όσα περισσότερα μπορεί, μόνο έτσι θα μπορέσει να συμβάλλει έστω και λίγο στη βελτίωση της κοινωνίας και να είναι ο ίδιος περήφανος για την πορεία της ζωής του και τις επιλογές του και οι υπόλοιποι περήφανοι για το συμμαθητή τους.

Οι εξετάσεις τέλειωσαν και το λύκειο αποτελεί ήδη, για μας, ένα παρελθόν γεμάτο αναμνήσεις. Τα αποτελέσματα των πανελληνίων αναμένονται με αγωνία και έρχονται, ως ένα βαθμό, να καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία μας.

Δε σκοπεύουμε να μακρηγορήσουμε, θα θέλαμε όμως, στο σημείο αυτό να τονίσουμε τα εξής. Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στη ζωή μας, θεωρούμε καθοριστική την ικανότητα κάθε ανθρώπου να διαχειρίζεται συνετά, και την επιτυχία, και την αποτυχία… γιατί κανένας δε λαμβάνει μόνο μια από τις δυο.

Αγαπητοί συμμαθητές, μην έχετε την εντύπωση ότι όποιος πετύχει μια υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις, έχει εξασφαλίσει την επιτυχία στη ζωή του. Και αυτό, για τον απλούστατο λόγο ότι η ζωή, είναι ένας καθημερινός αγώνας που απαιτεί επιμονή, αφοσίωση και προσαρμοστικότητα, και περιλαμβάνει πολλούς αστάθμητους παράγοντες.

Οι νέοι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά μας, μας καλούν να τους εκμεταλλευτούμε. Τα όνειρα και οι προσπάθειες μας δεν πρέπει να σταματήσουν, διότι μόνο οι νεκροί δεν ονειρεύονται και δεν προσπαθούν. Σ' αυτή τη φάση της ζωής μας και στα επικείμενα χρόνια, οι πνευματικές και οι σωματικές μας δυνατότητες θα βρίσκονται στην ακμή τους. Ας τις χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο.

Προς το παρόν, ευχόμαστε σε όλους ένα καλοκαίρι γεμάτο μοναδικές ευχάριστες εμπειρίες και ειδικά στους αποφοίτους καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις .

Να περάσετε υπέροχα απόψε διότι μια φορά τελειώνει κανείς το Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

Μαρία Καινουργιάκη

Δημήτρης Δρεκόλιας
 

 

 

Από την απονομή αναμνηστικών πλακετών στους μαθητές που αποφοιτούν

   
   
   
   
   

 

 

 

 

Αγαπημένα μου παιδιά

έχουν περάσει έξι χρόνια από τη μέρα που σας συνάντησα για πρώτη φορά.

Δουλέψαμε μαζί τέσσαρα ολόκληρα χρόνια και μάλιστα κάποιες φορές πολύ πιεστικά εκ μέρους μου. Ίσως εδώ πρέπει να με συγχωρέσετε για τον υπερβάλλοντα ζήλο μου.

Τέλος θα ήθελα να σας ζητήσω κάτι ακόμη: ό τι κι αν κάνετε στη ζωή σας να το κάνετε καλά.

Καλά αποτελέσματα και καλό καλοκαίρι.

Η φιλόλογός σας

Νίτσα Κατσαβριά

 

 

Σημείωση: Η κα Νίτσα Κατσαβριά συνταξιοδοτήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και τιμήθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά της στους μαθητές του Σχολείου.
 

 

 

 

 

Και κάποια επιπλέον στιγμιότυπα από τη γιορτή

   
   
   
   
   
  Η φιλόλογος κ. Μερσίνη Σαμαρά, που συνταξιοδοτήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους, κατά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας

 

 

 

Δείτε κύρια στιγμιότυπα της αποφοίτησες σε βίντεο