Αποφοίτηση 2013

 

Το Σάββατο 8/6/2013 έγινε στο Ya Cafe - Restaurant-Lounge η τελετή αποφοιτήσεως των μαθητών της Γ Λυκείου του Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας οργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση γεμάτη από την ζωντάνια των μαθητών, με πολλούς καθηγητές, γονείς, κηδεμόνες, συγγενείς και φίλους να απολαμβάνουν την όμορφη βραδιά.

Μετά από την ομιλία του κ. Παλληκαρά, Προέδρου του Συλλόγου Γονέων που διοργάνωσε την εκδήλωση και του Λυκειάρχη, κ. Κιουλάφα, ο λόγος δόθηκε στους εκπροσώπους των αποφοιτούντων μαθητών.

Τιμήθηκαν πρόσωπα που με οποιονδήποτε τρόπο είχαν βοηθήσει το έργο του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων. Ανάμεσα σ' αυτούς τιμήθηκε ο  κ. Παναγιώτης Τσούτσος, ο οποίος στο παρελθόν, και επί σειρά ετών, είχε διατελέσει καθηγητής, Λυκειάρχης και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής καθώς και ο Αργύρης Νταμπανλής, απόφοιτος '78 του Γυμνασίου Αριστούχων «Ανάβρυτα», ο οποίος με πολλή συγκίνηση γιόρταζε την ίδια στιγμή την αποφοίτηση του γιου του από το ομώνυμο σχολείο.

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών πλακετών στους αποφοιτούντες μαθητές και η λαμπρή βραδιά έκλεισε με μουσική, χορό και τραγούδια από τα ίδια τα παιδιά με οργάνωση του κ. Μποτσάκου.

 

 

ο μέλος του δεκαπενταμελούς Γιώργος Νταμπανλής (Γ3) και η σημαιοφόρος Δημήτρια Μπρέμπου (Γ3) εκφέρουν αποχαιρετιστήριους λόγους

 

Αξιότιμε κε Διευθυντά, αξιότιμοι καθηγητές, αγαπητοί γονείς, απόφοιτοι & τελειόφοιτοι,

Με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω που μας τιμάτε με την παρουσία σας στην γιορτή αποφοίτησης. Η φετινή χρονιά λόγω των εξετάσεων για τις οποίες είχαμε να προετοιμαστούμε ήταν πολύ δύσκολη για όλους μας. Επιπλέον στο σχολείο υπήρξαν δυσκολίες που οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές κατορθώσαμε να τις αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο τα πράγματα που έγιναν δεν πρέπει να επαναληφθούν. Επίσης να ευχηθώ σε όλους τους συμμαθητές μου καλά αποτελέσματα.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους απόφοιτους των Αναβρύτων για την τιμή που μας κάνανε με την παρουσία τους καθώς και για το φωτογραφικό υλικό που πρόθυμα μας είχαν χορηγήσει για την εκδήλωση του 2011 και το χρησιμοποιούμε και σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα αποτελούμε τρεις διαφορετικές γενιές αποφοίτων του Σχολείου, αλλά ότι όλοι θα 'μαστε ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι να απολαύσετε το υπόλοιπο της βραδιάς

Γιώργος Νταμπανλής (Γ3)

 

 

Κύριε Διευθυντή, σεβαστοί καθηγητές, αγαπητοί συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές,

Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας σε μια τόσο σημαντική για εμάς ημέρα. Αυτή η τελετή σηματοδοτεί το τέλος της σχολικής μας πορείας. Μιας πορείας που μας γέμισε γνώσεις, εμπειρίες, χαμόγελα και αναμνήσεις.

Είμαστε μια γενιά που, δυστυχώς, αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες όχι μόνον κοινωνικά αλλά και ενδοσχολικά. Παρ’ όλα αυτά τα Ανάβρυτα θα είναι πάντα συνδεδεμένα με τις ευχάριστες στιγμές που ζήσαμε στις σχολικές αίθουσες και στις εκδρομές μας. Τα τελευταία τρία χρόνια κρίνονται καθοριστικά για το μέλλον μας και είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι βρήκαμε στο σχολικό χώρο ένα στήριγμα, καθώς οι καθηγητές μας ήταν πρόθυμοι να μας ακούσουν, να μας συμβουλέψουν και να μας βοηθήσουν σε ό, τι χρειαζόμασταν.

Η ιστορία του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων συνδέεται με σπουδαίες επιτυχίες  και τώρα εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε αυτό το έργο. Η φετινή σχολική χρονιά ήταν για εμάς ένας συνεχής αγώνας για επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Έχοντας πλέον ολοκληρώσει την προσπάθειά μας και καθώς αναμένουμε τα αποτελέσματα, ελπίζουμε όλοι στη δικαίωση των κόπων μας και στην εκπλήρωση των στόχων μας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πραγματική μόρφωση και καλλιέργεια δε μετράται με τα πτυχία. Η παιδεία διαφαίνεται στη συμπεριφορά μας, στις αρχές και στις αξίες μας. Η επιτυχία αποτελεί τον αέναο στόχο μας, αλλά η αποτυχία είναι αυτή που διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των πανελλαδικών, η ζωή μας θα πρέπει να φωτίζεται από την ελπίδα και να σκιαγραφείται από το πνεύμα μας. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ένα απόσπασμα από το ποίημα «Θερμοπύλες» του μεγάλου μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη:

Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

Εύχομαι σε όλους τους συμμαθητές μου καλή συνέχεια στη ζωή τους και κάθε επιτυχία!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημήτρια Μπρέμπου (Γ3)