Μαθηματική λογοτεχνία στο Α2

 

Τη Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 έγινε στο σχολείο μας η παρουσίαση ομαδικών εργασιών της Α’ Λυκείου στο πλαίσιο του αφιερώματος στη Μαθηματική Λογοτεχνία. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους είχε δοθεί σχετική βιβλιογραφία στους μαθητές/-ες, οι οποίοι επέλεξαν συγκεκριμένα βιβλία για ανάγνωση και περαιτέρω μελέτη.  Η επιλογή των συγκεκριμένων μαθηματικών ενοτήτων στη παρουσίαση έγινε από τα ίδια τα παιδιά.

4 ομάδες παρουσίασαν τα ακόλουθα 4 βιβλία:

 

Στην εκδήλωση βασική προσκεκλημένη ήταν η κ. Άλκηστις Πατρινέλλη, καθηγήτρια Μαθηματικών στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, της οποίας η ενασχόληση με τη Μαθηματική Λογοτεχνία είναι πολύ γνωστή και εκτεταμένη και από την Ομάδα «Θαλής και Φίλοι». Η κ. Πατρινέλλη έκανε σημαντικές και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια όλης της παρουσίασης, απάντησε σε πολλά ερωτήματα των παιδιών και αναφέρθηκε επίσης σε αντίστοιχο κινηματογραφικό υλικό που συμπληρώνει τη μελέτη των εν λόγω βιβλίων.

 Από το σχολείο συμμετείχαν με ιδιαίτερα χρήσιμες  παρεμβάσεις οι κ. Ε. Δημητρίου, ο κ. Π.  Σαβοριανάκης, και η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κ. Αρτ. Μώρου.

Άρτεμις Μώρου -PhD

       Μαθηματικός